Αρνητικό βγήκε ακόμα ένα ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. Πρόκειται για αυτό το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου το πρωί της Τετάρτης σήμανε συναγερμός, όταν εμφανίστηκε 19χρονος Ιάπωνας με συμπτώματα, αλλά και ιστορικό, που οδηγούσαν σε υποψίες για πιθανό κρούσμα του θανατηφόρου ιού.

Οι φόβοι ενισχύθηκαν καθώς, όπως μετέδιδαν τα τοπικά ΜΜΕ, ο νεαρός Ιάπωνας, ο οποίος βρισκόταν στην Κοζάνη για να επισκεφτεί συγγενικά του πρόσωπα, είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα μέσω Σιγκαπούρης, αλλά και Γερμανίας, ερχόμενος σε επαφή με δεκάδες Κινέζους.

Την είδηση είχε επιβεβαιώσει, μιλώντας στο Kozanimedia, και ο διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Στέργιος Γκανάτσιος.

«Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο και, σύμφωνα με τις οδηγίες, ο ασθενής έχει μπει για τις επόμενες 48 ώρες σε θάλαμο απομόνωσης, μέχρι να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα ή όχι. Πάντως οι περισσότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι πρόκειται για γρίπη, αλλά θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις» είχε πει.

Ωστόσο, δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τα αποτελέσματα των εξετάσεων, αφού πηγές του υπουργείου Υγείας έσπευσαν να διευκρινίσουν την Τετάρτη πως η περίπτωση του 19χρονου, δεν αποτελεί ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές τα συμπτώματα που έχει παρουσιάσει, δεν παραπέμπουν στον θανατηφόρο ιό.

Έτσι οι εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν για την περίπτωση του 19χρονου Ιάπωνα θα εστιαστούν στη γρίπη και όχι στον κορωνοϊό.

Αρνητικό και το ύποπτο κρούσμα στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, συναγερμός είχε σημάνει και στο νοσοκομείο Αττικόν της Αθήνας για ύποπτο κρούσμα, ωστόσο τελικά ήταν αρνητικό.

Πρόκειται για έναν 33χρονο, ο οποίος παρουσιάστηκε ο οικειοθελώς στο Ιατρικό Φαλήρου και από εκεί ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται για την αντιμετώπιση ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στη συνέχεια από ειδικά διαμορφωμένο ασθενοφόρο και τους διασώστες με τις ειδικές στολές στο «Αττικόν».

Άμεση αντίδραση από το «Αττικόν»

Αμέσως, σήμανε συναγερμός στο Τμήμα Επειγόντων του θεραπευτηρίου, όπου ελήφθησαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα σε περίπτωση κορωνοϊού και πλέον νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ έχει οριστεί με εντολή του Υπουργείου Υγείας ως Κέντρο αναφοράς για την υποδοχή των πρώτων ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται επίσης στην παροχή ιατρικής φροντίδας και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων από τον κοροναϊό.

Τελικά, μετά από εξετάσεις που του έγιναν ο 33χρονος κινέζος βρέθηκε αρνητικός στον θανατηφόρο ιό.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από