Μέσω ενός ρομπότ θα λαμβάνουν άμεσα τις απαραίτητες πληροφορίες για τον κορωνοϊό οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης.

Ειδικότερα, το ύψους 1,5 μέτρων Promobot, τέθηκε στις υπηρεσίες των Νεοϋορκέζων και των τουριστών που ανησυχούν για την εξάπλωσή του.

Το ρομπότ με το φιλικό του πρόσωπο εμφανίστηκε στην Times Square της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα και αποστολή του είναι να παρέχει πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους για τον νέο ιό.

Οι περαστικοί που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν συμπληρώνουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σε μια οθόνη σαν tablet, που είναι τοποθετημένη πάνω στο στέρνο του, και αν θέλουν μπορούν και να συζητήσουν μαζί του.

Με ειδικό λογισμικό

Το Promobot κατασκευάστηκε από μια πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία της Φιλαδέλφεια που παράγει ρομπότ τα οποία παρέχουν υπηρεσίες και την οποία διευθύνει μια ομάδα Ρώσων.

«Δημιουργήσαμε ένα ειδικό λογισμικό για να εντοπίζουμε τα συμπτώματα του κοροναϊού», δήλωσε στο Reuters ο Όλεγκ Κιβορκούτσεφ, ένας από τους επικεφαλής της εταιρείας.

«Καταλαβαίνουμε ότι το πρόβλημα αυτό είναι σημαντικό, ο κόσμος ανησυχεί, φοβάται. Αλλά αν καταλάβει μερικά απλά πράγματα, για παράδειγμα τα συμπτώματα του κοροναϊού, ποιά μέτρα προφύλαξης θα πρέπει να πάρει, όλα θα είναι καλά και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι» πρόσθεσε.

Το ρομπότ δεν να ανιχνεύσει τον ίδιο τον ιό. Όμως ρωτάει αν κάποιος έχει συμπτώματα όπως πυρετό και εκείνος πρέπει να πατήσει το πλήκτρο «ναι» ή «όχι» στην οθόνη αφής και στη συνέχεια, αν επιλέξει το «όχι», λαμβάνει ένα καθησυχαστικό μήνυμα.

Ικανοποιημένοι οι τουρίστες

«Αυτό είναι πολύ έξυπνο. Είναι πολύ, πολύ έξυπνο», λέει η Τάρα Χίλεϊ, η οποία βρέθηκε στη Νέα Υόρκη από το Λονδίνο.

Άλλοι τουρίστες πάλι δεν είναι τόσο εντυπωσιασμένοι. «Λίγο τρελό», λέει ο Τόμας Μακάλιντεν από τη Σκωτία. «Αλλά συνοψίζει αυτό που συμβολίζει για μένα η Νέα Υόρκη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από