Πόση δύναμη χρειάζεται για να αντέξεις ένα τέτοιο χτύπημα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά; Ο Χιλάλ Σουντανί δοκιμάζεται ξανά. Ο σοβαρός τραυματισμός του με την ρήξη πρόσθιου χιαστού τον αφήνει και πάλι εκτός αγωνιστικού χώρου για 6 μήνες.

Η μοίρα όμως επέλεξε να «χτυπήσει» ξανά τον Χιλάλ Σουντανί. Πέρσι στις αρχές της σεζόν στο άλλο γόνατο είχε υποστεί τον ίδιο τραυματισμό χάνοντας όλο το υπόλοιπο της χρονιάς με την Νότιγχαμ. Φέτος και αφού κατάφερε να ξεπεράσει με σκληρή δουλειά τον τραυματισμό του έγινε πρωταγωνιστής στον Ολυμπιακό.

Η παρουσία του Χιλάλ Σουντανί στον Ολυμπιακό οδήγησε ουσιαστικά τον Μαρτίνς στην αλλαγή του συστήματος, σε 4-4-2 για να παίζει δίπλα στον Ελ Αραμπί. Εκεί όπου αποδίδει πολύ καλύτερα από ότι στα άκρα όπου χρησιμοποιήθηκε αρχικά.

Το πλήγμα με τον τραυματισμό του 32χρονου Αλγερινού επιθετικού είναι τεράστιο για τον Ολυμπιακό. Στο πιο «καυτό» διάστημα της σεζόν, με το ντέρμπι στη Τούμπα, τα ματς με την Άρσεναλ και τα συνεχόμενα παιχνίδια και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει ο Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς χάνει ένα από τα βασικά του όπλα. Το πλήγμα βεβαίως είναι πολύ πιο μεγάλο για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Στα 32 του χρόνια βιώνει έναν δεύτερο σοβαρό τραυματισμό μέσα σε ένα χρόνο. Χρειάζεται δύναμη ψυχής για να αντέξεις και να επιστρέψεις δυνατός. Ο Σουντανί έστειλε το μήνυμα της επιστροφής του λίγο μετά αφότου έγινε γνωστή η έκταση της ζημιάς. Έτοιμος να περάσει ξανά τον δύσκολο δρόμο της αποθεραπείας μετά την επέμβαση. Να μετράει σιγά-σιγά αντίστροφα με στόχο να μπορέσει να είναι ξανά στις επάλξεις μέσα στο καλοκαίρι.