Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, για πιθανό κρούσμα κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ασθενής επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στην Κίνα.

Ο ασθενής πήγε στο νοσοκομείο το απόγευμα της Τρίτης (11/2/2020), καθώς εμφάνισε συμπτώματα που τον ανησύχησαν. Αμέσως στα Επείγοντα του ΑΤΤΙΚΟΥ σήμανε συναγερμός και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Όπως δήλωσε στο in.gr ο κ. Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, από τον ασθενή ελήφθησαν δείγματα τα οποία ελέγχονται ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι θετικός ή όχι στον ιό.

Σημειώνεται πως το ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ έχει οριστεί με εντολή του υπουργείου Υγείας ως κέντρο αναφοράς για την υποδοχή των πρώτων ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊο στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται επίσης στην παροχή ιατρικής φροντίδας για τη νέα αυτή επιδημία της ιογενούς πνευμονίας.

Εικόνες από την άσκηση προσομοίωσης για τον κορωνοϊό στο ΑΤΤΙΚΟΝ

Δείτε πρόσφατες εικόνες από τον θάλαμο αποσυμπίεσης που λειτουργεί στο ΑΤΤΙΚΟΝ και την προετοιμασία που έχει γίνει για την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος κορωνοϊού.