Σκηνές που θυμίζουν κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στην Αρχαία Κόρινθο με σκληρούς κακοποιούς να ανοίγουν πυρ κατά αστυνομικών και μετά από άγρια καταδίωξη να συλλαμβάνονται τρεις δράστες εκ των οποίων οι δύο τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη των Αλβανών κακοποιών. Στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου έστησαν μπλόκο και επιχείρησαν να ελέγξουν το όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Όταν οι κακοποιοί αντιλήφθηκαν ότι ήταν περικυκλωμένοι έβγαλαν τουλάχιστον ένα όπλο και άρχισαν να πυροβολούν κατά των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν στα πυρά.

Οι δράστες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν έπεσαν σε μια χαράδρα βάθους περίπου 80 μέτρων ενώ από τα πυρά των αστυνομικών αλλά και από την πτώση τους στο δύσβατο σημείο τραυματίστηκαν οι δύο από αυτούς ενώ μετά από καταδίωξη τραυματίστηκε και ο τρίτος δράστης.

Στην περιοχή υπήρξε μεγάλη κινητοποίησαν των Αρχών ενώ από αέρος πετούσε και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.

Μάλιστα για τον απεγκλωβισμό του ενός τραυματία από τον γκρεμό χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής.

Οι έρευνες συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό ενός ακόμη άνδρα και ίσως άλλων συνεργών αλλά και για το κρησφύγετό τους.

Μέσα στο όχημα των δραστών εντοπίστηκε ένα καλάσνικοφ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις Αλβανοί κακοποιοί ανήκουν στη συμμορία που είχε κάνει τη μεγάλη ληστεία σε τράπεζα, στην Καλαμάτα, τον περασμένο Αύγουστο αλλά και στην Πάργα, όπου και στις δύο περιπτώσεις δεν είχαν διστάσει να ανοίξουν πυρ.

Για την επιχείρηση η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση νωρίς το απόγευμα αναφέροντας τα εξής:

«Σήμερα (08-02-2020) το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην Αρχαία Κόρινθο, συνελήφθησαν τρεις επικίνδυνοι ένοπλοι κακοποιοί, οι οποίοι εμπλέκονται σε ένοπλες ληστείες.

Οι τρεις κακοποιοί πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο από τους δράστες.

Ο ένας τραυματίας διακομίστηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο και ο δεύτερος στο Νοσοκομείο Κορίνθου».