Το ότι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι μεγάλος φαν του βόλεϊ το γνωρίζουμε καιρό τώρα. Και όχι μόνο σαν οπαδός αφού δεν είναι λίγες οι φορές που εντός αγωνιστικού χώρου (σε ποδοσφαιρικά γήπεδα) έχει αποδείξει πως είναι ιδιαίτερα ικανός και σε αυτό το άθλημα.

Ποιος να ξεχάσει άλλωστε το εξαιρετικό του καρφί στο περσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Λαμία με την τοπική ομάδα. Τότε βέβαια ο διαιτητής Τσαμούρης, αν και μπροστά στη φάση, δεν είδε την παράβαση, VAR δεν υπήρχε κι έτσι το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Στο ματς της Τετάρτης ωστόσο με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, ο Βιεϊρίνια μας έδειξε ότι έχει πλούσιο ρεπερτόριο στο βόλεϊ αφού είναι πολύ καλός και στην υποδοχή. Αυτό γιατί περίπου πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του ματς, γυρίζει την μπάλα στον Πασχαλάκη, βρίσκοντάς την ξεκάθαρα με το χέρι. Σε μια φάση στο όριο της περιοχής όπου φυσικά δεν υποδείχτηκε ούτε φάουλ από τον Ελβετό Σέρερ.

Σε αυτή την περίπτωση βέβαια το VAR δεν μπορούσε να κάνει και πολλά αφού δεν είναι αρμοδιότητά του να υποδείξει φάουλ ωστόσο για ακόμη μία φορά αποδείχτηκε πως για τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, ισχύουν άλλοι κανονισμοί. Αυτοί του βόλεϊ και όχι του ποδοσφαίρου.