«Βόμβες» κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου εκτόξευσε η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη στην κατάθεσή της ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

Η πρώην εισαγγελέας φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή της πως τα όσα της καταλόγισε ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρονταν στην προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς».

Η πρώην Εισαγγελέας Εφετών, ανέφερε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ως αναπληρωτής υπουργός, εισέβαλλε σε συντονιστικές συναντήσεις των λειτουργών της Δικαιοσύνης και απαιτούσε να λάβει μέρος στις συσκέψεις. Όταν η ίδια του έδειξε την πόρτα της εξόδου, ξεκίνησε εναντίον της σειρά απειλών από συγκεκριμένους δημοσιογράφους.

Ειδικότερα, μιλώντας για την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, είπε «Ήμασταν σε συντονιστική συνάντηση εισαγγελέων για την εξέλιξη της προκαταρκτικής έρευνας όταν μπήκε μέσα ο Παπαγγελόπουλος και είπε ότι θα παρακολουθήσει την σύσκεψη γιατί είχε ενδιαφέρον για την υπόθεση. Του ζήτησα να βγει γιατί δεν έχει δικαίωμα να παρευρίσκεται και αυτός μου ζήτησε να παραμείνει διότι ενδιαφέρεται. Τελικώς με πίεση μου αποχώρησε διότι δεν είχε δικαίωμα. Από τότε συνέβησαν τα εξής: «Τον Αύγουστο του 2015 με πήρε τηλέφωνο ο κ. Βαξεβάνης και μου έθεσε θέμα γιατί επέτρεψα να είναι υποψήφιος ο κ. Ντογιάκος». Του ζήτησα να μην με ξαναενοχλήσει. Μου είπε «μην μου απαντάτε και θα δείτε τι έχω για εσάς»».

Πρόσθεσε δε ότι μετά τις απειλές ξεκίνησαν και οι πειθαρχικοί έλεγχοι.

Σύνδεση και με την επίθεση

Η κυρία Τσατάνη – που τον Οκτώβριο του 2016 υπήρξε στόχος βομβιστικής επίθεσης – σε άλλο σημείο της κατάθεσής της ανέφερε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος της είπε πως «εάν επιθυμείς να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένειά σου», να εγκαταλείψεις την έρευνα για τον Βγενόπουλο και να παραδώσεις τον φάκελο στην εισαγγελία Διαφθοράς καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα της εξαπέλυε «άγριο πόλεμο»».

«Στις 22/11/15 και ενώ επιστρέφω με το αυτοκίνητο από το γραφείο στο σπίτι με καλεί ο Παπαγγελόπουλος στο τηλέφωνο και του είπα θα σε καλέσω μόλις φτάσω σπίτι. Όταν έφτασα επικοινώνησα μαζί του κι εκείνος μου είπε: «Γιατί δεν έχεις επιστρέψει τη δικογραφία; Θα ακολουθήσει πόλεμος εις βάρος σου και πρέπει να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένεια σου»», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου και μετέπειτα σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου, «με δίωξε πειθαρχικά και ανέλαβε και την κρίση της δίωξης που η ίδια έκανε. Και διώκτης και κριτής».

Παράλληλα υποστήριξε ότι υπάρχει ταύτιση μεταξύ των όσων της προσάπτει ο κ. Παπαγγελόπουλος και των όσων αναγράφονταν στην προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς μετά την εις βάρος της βομβιστική επίθεση.

«Ότι είπε ο .κ Παπαγγελόπουλος για το τι είμαι αναγράφεται επακριβώς στην προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς μετά την επίθεση σε βάρος μου. Όλες οι παρεμβάσεις και τρίτων και του Παπαγγελόπουλου αποσκοπούσαν να ασκηθούν διώξεις σε βάρος Βγενοπούλου επειδή είχε εμμονή».