Έλλειψη στις χειρουργικές μάσκες έχει δημιουργηθεί ακόμη και στην ελληνική αγορά την ώρα που υπάρχει παγκόσμια ανησυχία για τον νέο κορωνοϊο.

Βέβαια στην Ελλάδα, δεν είναι λίγοι οι πολίτες που προμηθεύονται μάσκες όχι τόσο εξαιτίας του κορωνοϊού, αλλά λόγω της εποχικής γρίπης, η οποία βρίσκεται σε έξαρση αυτές τις μέρες, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα να μένουν κλειστά.

Οι πρώτες ελλείψεις ήρθαν από την Θεσσαλονίκη με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου να αναφέρει πως η ζήτηση είναι μεγαλύτερη αυτό το διάστημα και πως τις τελευταίες μέρες δεν υπάρχουν χειρουργικές μάσκες σε φαρμακεία της συμπρωτεύουσας.

Τελειώνουν τα αποθέματα

«Τελειώνουν τα αποθέματα με τις χειρουργικές μάσκες. Αυτή την στιγμή υπάρχει έλλειψη αλλά πιστεύουμε ότι θα γίνει γρήγορα ο ανεφοδιασμός και δεν θα υπάρχει πρόβλημα» δηλώνει στο MakThess ο Διονύσης Ευγενίδης.

Τις τελευταίες εβδομάδες που ενισχύθηκε η παγκόσμια ανησυχία για τον θανατηφόρο κορωνοϊό, στους δρόμους της πόλης, σε λεωφορεία αλλά και σε κλειστούς χώρους δεκάδες είναι οι πολίτες που φορούν μάσκες για να προστατευτούν.

Πρωτοφανής ζήτηση

«Είναι πρωτοφανής η ζήτηση, δεν το έχουμε ξανά δει αυτό. Προμηθευόντουσαν πολλοί και τον Δεκέμβριο για την εποχιακή γρίπη αλλά αυτό που γίνεται την τελευταία εβδομάδα δεν έχει καμία σχέση» σημειώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει ο κ. Ευγενίδης, μάσκες προμηθεύονται όλες οι ηλικίες από μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένοι. Η έλλειψη όμως είναι ακόμα μεγαλύτερη σε χώρες του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να ζητούν κιβώτια από την Ελλάδα. «Είναι πολλοί αυτοί που αγοράζουν κιβώτια με μάσκες για να στείλουν σε χώρες του εξωτερικού» δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως οι χειρουργικές μάσκες είναι φθηνές και συνήθως εύκολα διαθέσιμες στα φαρμακεία. Η τιμή τους ξεκινά απο 0,50 λεπτά το πακέτο των τριών ενώ διαδικτυακά μπορεί κάποιος να αγοράσει κουτί με 50 τεμάχια στην τιμή των 4 ευρώ. Όλα αυτά όμως υπο κανονικές συνθήκες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από