Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές Αρχές της Ελλάδας λόγω ύποπτου κρούσματος για κορονοϊό. Η κινητοποίηση ξεκίνησε πριν μερικά 24ωρα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος όταν έφτασε  από την Κίνα οικογένεια με ένα βρέφος το οποίο παρουσίαζε υψηλό πυρετό και καταρροή.

Επρόκειτο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για ένα μωρό 7 μηνών. Το μωρό μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο «Παίδων» με υψηλό πυρετό, όπου και υποβλήθηκε σε εξετάσεις και τέθηκε αμέσως σε καραντίνα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Alpha», η οικογένεια του μικρού παιδιού ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, αλλά είχε μεταβεί στην Κίνα.

«Η οικογένεια ζει στην Ελλάδα και είχε πάει για ένα μήνα στην Κίνα, σε μια περιοχή που λέγεται Φουτιάν, που είναι μακριά από το Oυχάν. Το παιδάκι γύρισε από εκεί με την οικογένεια την Παρασκευή και την Κυριακή έκανε ένα πυρετό έως 39 με συμπτώματα λοίμωξης του ανωτέρου αναπνευστικού, βήχα και ρινίτιδα», δήλωσε στον Alpha η διευθύντρια της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων, Μαρία Τσολιά.

«Οδηγήθηκε από άλλη είσοδο προς τη μονάδα λοιμώξεων που έχουμε, η οποία διαθέτει και θαλάμους αρνητικής πίεσης, που αυτό μας προφυλάσσει αρκετά από τη μετάδοση και νοσηλεύεται εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μέχρι σήμερα, το μωρό νοσηλεύεται στην ειδική μονάδα λοιμώξεων του «Παίδων», με λοίμωξη του άνω αναπνευστικού συστήματος, ενώ πλέον το επικρατέστερο σενάριο είναι να εισήχθη στο νοσοκομείο με γρίπη.

Το μωρό είναι ήδη πολύ καλύτερα και αναμένεται να πάρει αύριο εξιτήριο, ωστόσο κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες τόσο στο αεροδρόμιο, όσο και στο νοσοκομείο.