Συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν για τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να προστατευτούν οι πολίτες από την εξάπλωση του κοροναϊού θα έχουν το απόγευμα της Δευτέρας ο  πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι οι Αναστασιάδης και Ακιντζί είχαν την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία συμφωνήθηκε να συναντηθούν τη Δευτέρα, στο Λήδρα Πάλας, στις 19:00, μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη παρουσία τους στην εκδήλωση της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό στον ίδιο χώρο.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι συμφωνήθηκε όπως συνέλθει σήμερα η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας, στις 18:00, στο Λήδρα Πάλας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λαμβάνοντας υπόψη το υπέρτερο καθήκον προστασίας των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, και την ανάγκη λήψης των επιβαλλόμενων μέτρων προς αποτροπή των όποιων κινδύνων από εξάπλωση του ιού, συμφώνησε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη όπως η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας συνέλθει τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο Λήδρα Πάλας», αναφέρεται  στην ανακοίνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας.