Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν, έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Σύμφωνα με το anikolouli.gr, κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκπομπής παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία σχετικά με αυτή την υπόθεση, με την έρευνα να ακολουθεί σκοτεινές διαδρομές και μυστικά μονοπάτια, τα οποία οδηγούν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, Ελληνες και Γάλλοι αστυνομικοί συνεργάζονται για να εντοπιστούν κυκλώματα διακινητών ανηλίκων που εκβιάζουν και εκμεταλλεύονται μετανάστες που ζουν στη χώρα μας.

Ερευνάται, δηλαδή, το ενδεχόμενο η 7χρονη Βαλεντίν από το Κονγκό να έπεσε θύμα αυτών των κυκλωμάτων.

Πηγή εικόνας: anikolouli.gr

Το ταξίδι του πατέρα στο Παρίσι, οι «φίλοι» του και η άνετη ζωή, μπήκαν στο μικροσκόπιο των ερευνών

Πληροφορία που έφτασε στην εκπομπή και διασταυρώθηκε, οδηγεί και πάλι στη Γαλλία. Από εκεί φαίνεται ότι έγινε ένα τηλεφώνημα στο σχολείο της αγνοούμενης μαθήτριας, κάτι το οποίο ερευνάται από τις Γαλλικές Αρχές.

Στην Ελλάδα οι έρευνες έχουν ενταθεί και στα χέρια των αστυνομικών, υπάρχουν και τα ντοκουμέντα της κινητής τηλεφωνίας που «δείχνουν» με ποιους είχε επαφές, τόσο ο πατέρας της μικρής, όσο και οι άλλοι ομοεθνείς και συγκάτοικοί του στο διαμέρισμα του Παγκρατίου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να δοθούν και οι απαντήσεις από τη λήψη γενετικού υλικού που θα δείξει εάν η Βαλεντίν είναι πράγματι κόρη του Αμπελκά.

Για τις κινήσεις στην περιοχή του αεροδρομίου τις ημέρες που χάθηκε το παιδί, μίλησε ο πατέρας σε αποκλειστική του συνέντευξη στο «Τούνελ».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως πήγε να παραλάβει κάποιον φίλο του και η εμφάνιση του στην περιοχή, δε σχετίζεται με την εξαφάνιση της κόρης του.

Πληροφορία που έφτασε αργά στο «Τούνελ» από την περιοχή του Παγκρατίου, σήμανε συναγερμό. Τηλεθεάτρια που ισχυρίστηκε ότι γνώριζε τη μικρή Βαλεντίν, ανέφερε ότι την είδε πρόσφατα να βγαίνει από ένα υπόγειο διαμέρισμα όπου μένουν ομοεθνείς της.

Ο ρεπόρτερ της εκπομπής βρέθηκε στο χώρο, αλλά η έρευνα του δεν οδήγησε κάπου. Ενημερώθηκαν και οι Αρχές για να εξετάσουν και αυτό το ενδεχόμενο.

Ο πατέρας της μικρής μαθήτριας μίλησε στο «Τούνελ» και για το ταξίδι στο Παρίσι πριν χαθεί το παιδί του.

«Πήγα στο Παρίσι και άφησα την κόρη μου πίσω…»

«Συνάντησα κάποιους φίλους που έχω στο Παρίσι, οι οποίοι με φιλοξένησαν για τρεις εβδομάδες. Την Βαλεντίν την άφησα στην Αθήνα σε μια φίλη μου. Δεν καταλαβαίνω πως συνδέεται το ταξίδι αυτό με την εξαφάνιση της».

«Πίνω μόνο εμφιαλωμένο νερό γι’ αυτό την έστειλα να μου φέρει…»

Ο Αμπελκά Αμπλαβίκακα από τον Κονγκό, δέχτηκε να απαντήσει και σε άλλα ερωτήματα τηλεθεατών.

Βασικό ερώτημα είναι το εξής:

Γιατί έστειλε την 7χρονη κόρη του μόνη της στο σούπερ μάρκετ να αγοράσει ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό για να πάρει τα φάρμακα του και δεν ήπιε από τη βρύση, αφού είναι πόσιμο;

Ο ίδιος έδωσε την εξής απάντηση:

«Δεν πίνω νερό από τη βρύση γιατί με πονάει η κοιλιά μου, γι’ αυτό παίρνω μόνο εμφιαλωμένο».