Μετά το πολυτελές SUV , Touareg ήρθε η ώρα του νέου Golf να υιοθετήσει το νέο ψηφιακό κόκπιτ της VW. Μάλιστα, η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ότι το Innovision Cockpit θα περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου.

Το Innovision Cockpit είναι στην ουσία ένας ενοποιημένος πίνακας ελέγχου που περιλαμβάνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων (Digital Cockpit) με οθόνη 10 ιντσών, το σύστημα Infotainment Composition (οθόνη αφής 8,25 ιντσών με 1.083×480 pixels) και το πολυλειτουργικό τιμόνι. Μαζί, αυτά αποτελούν το πρώτο λειτουργικό σύστημα, στο οποίο σχεδόν όλες οι οθόνες και τα χειριστήρια είναι ψηφιακά.

Ο οδηγός θα μπορεί να χειρίζεται το σύστημα κλιματισμού, το ηχοσύστημα, το σύστημα πλοήγηση – που μπορεί να αλλάζει την μεγέθυνση του χάρτη μετακινώντας το μεσαίο τμήμα του μεσαίο διακόπτη – κ.α.

Αντίστοιχα, οι λειτουργίες φωτισμού έχουν επίσης ψηφιοποιηθεί: ο έλεγχος του φωτισμού γίνεται χρησιμοποιώντας επίσης πάνελ αφής ενώ, υποστηρίζεται από το νέο, προαιρετικό, φυσικό φωνητικό έλεγχο. Το σύστημα απλά ενεργοποιείται με τη φράση «Hello Volkswagen» ή πατώντας το κουμπί φωνής στο τιμόνι. Το Golf αντιδρά με φωνητική επικοινωνίας, όπως για παράδειγμα «Yes Please?» και «What would you like to do?». Τα νέα ψηφιακά μικρόφωνα εξασφαλίζουν όχι μόνο την τέλεια αναγνώριση και ποιότητα της φωνής (για τηλεφωνικές κλήσεις), αλλά και ποιος μιλάει (οδηγός ή συνοδηγός), προσδιορίζοντας αντίστοιχα σε ποιες εσωτερικές ζώνες θα αλλάξει η θερμοκρασία!