Με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών που χρησιμοποιούν  χρεωστικές κάρτες και κάρτες αναλήψεων η Δικαιοσύνη δικαίωσε 76χρόνη  συνταξιούχο, η οποία είχε πέσει θύμα επιτήδειου, κρίνοντας ότι οι Τράπεζες οφείλουν να αποστέλλουν τις κάρτες, όπως και τους κωδικούς των αναλήψεων (Pin), μόνο με συστημένη επιστολή και όχι με απλό ταχυδρομείο.

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών υποχρέωσε την Τράπεζα να πιστώσει στο λογαριασμό της 76χρόνης το ποσό που σήκωσαν παράνομα άγνωστοι από Μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψης (Α.Τ.Μ.), καθώς είχαν στα χέρια τους τόσο την κάρτα όσο και το κωδικό ανάληψης που είχε στείλει η Τράπεζα με απλό και όχι συστημένο ταχυδρομείο, όπως και το ποσό των 200 ευρώ για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστην από ενέργειες των υπαλλήλων της Τράπεζας.

Η 76χρόνη μέσω του δικηγόρου της Αριστείδη Καραμπασιάδη απέστειλε τρεις εξώδικες επιστολές διαμαρτυρίας και μεταξύ των άλλων ζητούσε να τις δοθούν ή να ερευνηθούν από τις κάμερες των υποκαταστημάτων που έγιναν οι αναλήψεις μέσω Α.Τ.Μ. το πρόσωπο του δράστη ή των δραστών που έκαναν τις αναλήψεις. Όμως, η Τράπεζα αρνήθηκε τα πάντα. Ετσι η γυναίκα προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Η Ειρηνοδίκης Ακριβή Ερμίδου έκρινε ότι οι Τράπεζες οφείλουν να αποστέλλουν την πιστωτική κάρτα και το PIN μόνο με συστημένη επιστολή και όχι με απλό ταχυδρομείο.

Καίτοι δεν προβλέπεται στο τραπεζικό δίκαιο, και δεν υπάρχει προγενέστερη σχετική νομολογία, κρίθηκε για πρώτη φορά ότι οι Τράπεζες οφείλουν να λαμβάνουν κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία και ασφάλεια των συναλλαγών τους με τους καταθέτες, μεταξύ των οποίων είναι και η υποχρέωσή τους για αποστολή των επίμαχων στοιχείων μόνο με συστημένη επιστολή.

Οι υπάλληλοι της Τράπεζας, σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου, δεν τήρησαν την υποχρέωση της Τράπεζας για προστασία και ασφάλεια των συναλλαγών και δεν ανταποκρίθηκε στην ευλόγως προσδοκώμενη ασφάλεια που επιβάλουν οι καν που κανόνες που απορρέουν από τη συμβατική της σχέση με την συνταξιούχο και την νομοθεσία (νόμος 2251/1994, κ.λπ.).