Υπάρχει ένας κόσμος στον οποίο δείχνει να κατοικεί μόνιμα ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Δεν χρειάζεται να γυρίσουμε μήνες πίσω για να το διαπιστώσουμε. Πριν από λίγες μέρες η οικονομική αστυνομία με την παρουσία δυο εισαγγελέων πήγε στην ΕΠΟ για έλεγχο στα ταλαιπωρημένα οικονομικά της χρεωμένης Ομοσπονδίας. Πήγαν το πρωί κι έφυγαν μεσημέρι παίρνοντας μαζί τους κούτες με έγραφα και τιμολόγια από το λογιστήριο.

Πριν καν αποχωρήσουν η ΕΠΟ του κ. Γραμμένου, προφανώς με την υπόδειξή του, έβγαλε ανακοίνωση με την οποία μας … πληροφορεί ότι επρόκειτο για ένα συνήθη και προβλεπόμενο έλεγχο. Να σε πιάνουν τα γέλια ή να εξοργίζεσαι. Από πότε έγινε προβλεπόμενο και συνηθισμένο να μπουκάρουν αιφνιδιαστικά οι της οικονομικής αστυνομία ς με την παρουσία δυο εισαγγελέων; Αφού ο έλεγχος ήταν προβλεπόμενος και συνήθως τι ήρθαν να κάνουν οι εισαγγελείς. Τους φωνάζουν μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχουν υπόνοιες ότι η ελεγχόμενη εταιρεία δεν προτίθεται να ανοίξει τα γραφεία για να γίνει ο έλεγχος και στις περιπτώσεις που υπάρχει φόβος ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να φυγαδεύσουν φακέλους με έγγραφα και στοιχεία.

Ως νομικός ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα τα γνωρίζει αυτά. Κι επειδή τα γνωρίζει εξαπατά συνειδητά με την ανακοίνωση που τους υπέδειξε να βγάλουν. Αμέσως μετά ο κ. Γραμμένος πήρε μέρος σε σύσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού και άλλους με θέμα την αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμός της νομοθεσία για τις Λέσχες Φιλάθλων.

Εξερχόμενος της σύσκεψης ο κ. Γραμμένος δήλωσε ρητά ότι ο προσεχής τελικός κυπέλλου θα γίνει με την παρουσία οπαδών των δυο φιναλίστ. Με άλλα λόγια μας καλεί να πιστέψουμε ότι επειδή το λέει αυτός έτσι θα γίνει. Δεν πρόκειται για απόφαση που λήφθηκε στην σύσκεψη. Για ρητή διαβεβαίωση του κυρίου Γραμμένου μιλάμε. Κι να η αστυνομία εισηγηθεί διαφορετικά για λόγους ασφαλείας; Αν η ΔΕΑΒ εισηγηθεί αρνητικά κι να ο υφυπουργός πάρει την απόφαση να γίνει χωρίς θεατές; Πως ο κ. Γραμμένος προεξοφλεί τις αποφάσεις που θα πάρουν άλλοι κι όχι αυτός;

Το να ψάχνει να βρει κανείς λογική σε όσα λέει και κάνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι σαν να ψάχνει βελόνα σε αχυρώνα. Βρίσκεται σε αποδρομή και μοιάζει να πιάνεται από τα μαλλιά του για να μην πνιγεί. Τώρα που ο άνθρωπος ο οποίος τον θεωρούσε «δικό του» δοκιμάζεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ νοιώθει το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια του. Λίγα πράγματα πια μπορεί να κάνει για να βοηθήσει τον εντολέα του. Άντε να αλλάξει κάποια μέλη στην Επιτροπή Αδειοδοτήσεων μπας και…