Στη Βουλή διαβιβάστηκε ο φάκελος της δικαιοσύνης που περιλαμβάνει τις καταγγελίες του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, Θόδωρου Κιτσάκου, στις οποίες εμπλέκει 3 υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης.

Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Στην υπόθεση αυτή κεντρικό ρόλο φέρεται να είχε ο στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά, Μανώλης Πετσίτης ο οποίος μπαινόβγαινε στο Μάξιμου επί κυβερνήσεως Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Κιτσάκο ο Πετσίτης κάνοντας χρήση των σχέσεων με στελέχη της κυβέρνησης τον πίεζε να ρυθμιστούν ευνοϊκά υποθέσεις που αφορούν τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

O Πετσίτης, γνωστός και ως «Μανόλο» εμφανίζεται στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) λίγο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Εμφανίζεται ως φορολογικός εκπρόσωπος των κυπρίων δικηγόρων, συνεργατών του Αρτέμη Αρτεμίου, οι οποίοι παραμένουν διαχειριστές των offshore εταιρειών στις οποίες μεταβιβάστηκαν η παραγωγή και οι εργαζόμενοι της ELFE.

Κατοικούσε, δε, σε πολυτελή βίλα στη Βαρυμπόμπη, την οποία μίσθωνε από τον δικηγόρο Νίκο Ανδρικόπουλο, στενό φίλο του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Ο Μ. Πετσίτης, όμως, φαίνεται ότι ήταν και «απεσταλμένος» της κυβέρνησης Τσίπρα στις επιχειρήσεις του Λ. Λαυρεντιάδη. Tο ερώτημα που τέθηκε εκείνη την εποχή είναι το κατά πόσον ο επιστήθιος φίλος του Νίκου Παππά από τα σχολικά τους χρόνια στη Καισαριανή, που πληρωνόταν αδρά από το Λ. Λαυρεντιάδη, του οποίου η εταιρεία ELFE φέσωνε σειρά κρατικών επιχειρήσεων, έπαιξε κάποιο διαμεσολαβητικό ρόλο για την ευνοϊκή μεταχείριση της τελευταίας απέναντι στους πιστωτές της.

Να θυμίσουμε ότι το χρέος των Ελληνικών Φωσφορικών Λιπασμάτων στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018 προς τη Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου έφτασε τα 126.454.540 ευρώ.

Επίσης, να θυμίσουμε ότι ο Πετσίτης εμφανιζόταν να κάνει πλούσια ζωή, να είναι μέτοχος σε μαγαζιά στο Κολωνάκι και να κυκλοφορεί «πουλώντας» τη σχέση του με το Μαξίμου και ιδιαίτερα το Νίκο Παππά.