Σαφές προβάδισμα που ξεπερνά τις 15 μονάδες διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση για το 2020.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΒΕΡΓΙΝΑ TV, δίνει ποσοστό 39,1% στην πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία, έναντι 24% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, μειωμένη, σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών, εμφανίζεται η επιρροή του ΚΙΝΑΛ το οποίο λαμβάνει στη δημοσκόπηση 4,6%.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ λαμβάνει 4,6%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ25 3%, άλλο κόμμα επιλέγει το 6.0%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 14,7%.

Αποτελεσματικότερος υπουργός

Σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, πιο αποτελεσματικός υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναδεικνύεται ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος λαμβάνει 7,1 στην κλίμακα από 1-10 και ακολουθεί ο Κωστής Χατζηδάκης (6,8) και ο Μάκης Βορίδης (6,5). Την επτάδα συμπληρώνουν οι Τάκης Θεοδωρικάκος, Βασίλης Κικίλιας, Χάρης Θεοχάρης και Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεντρώνει, καταλαμβάνει ποσοστό 46,6% έναντι 22,8% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα «μεταξύ του κ. Παπανδρέου, του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, ποιος κατά την άποψη σας υπήρξε καλύτερος πρωθυπουργός», ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 32,8%, ο Αλέξης Τσίπρας 22,2% και ο Γιώργος Παπανδρέου μόλις το 5,2%.

«Προϊόν συναλλαγής» η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, το 51,4% θεωρεί ότι ήταν προϊόν συναλλαγής μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου, ενώ μόλις το 26,7% υποστηρίζει ότι είχε προγραμματική βάση.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από