Μια πρώτη αποτίμηση της συνάντησης του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κάνει αποκλειστικά στο One Channel ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών επιβεβαιώθηκε «ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στο καλύτερο επίπεδο εδώ και δεκαετίες».

Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρεται στα «κολακευτικά λόγια του προέδρου Τραμπ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας» αλλά και στην γεωπολιτική πτυχή της συνάντησης.

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει ξεκάθαρη εικόνα για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή και για το γεγονός ότι η Ελλάδα που είναι σταθερή και αξιόπιστη σύμμαχος των ΗΠΑ μπορεί να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα οφέλη της Ελλάδας από τη συγκεκριμένη συνάντηση, πέραν της «επιβεβαίωσης ενός κλίματος, που είναι σημαντικό» υπάρχει και το κομμάτι της αμυντικής συνεργασίας, επισημαίνει.

«Προχωρούμε στη διαδικασία, ξεκινάμε άμεσα τις διαπραγματεύσεις για την προμήθεια μιας μοίρας F-35, με σκοπό μόλις τελειώσει η αναβάθμιση των F-16, να είμαστε έτοιμοι να προμηθευτούμε τα αεροσκάφη αυτά. Στα μέσα της επόμενης δεκαετίας δηλαδή» υπογραμμίζει, λέγοντας πως «πρέπει να έχουμε πάντα τη δυνατότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις μας να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να προασπίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

«Το αμερικανικό κατεστημένο, πλέον μέχρι και τον πρόεδρο, σε κάθε επίπεδο, αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο στην περιοχή. Ιδίως, με μια τουρκική προκλητικότητα, η οποία θα πρέπει να τιθασευτεί. Όλοι αντιλαμβάνονται στην Ουάσιγκτον τη σημασία της Ελλάδας» τονίζει ο κ. Πέτσας.

Μιλώντας για την τουρκολιβυκή συμμφωνία, επισημαίνει ότι «η άκυρη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. Γίνεται κατανοητό και στις ΗΠΑ πώς αυτή η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν είναι ούτε προς το συμφέρον των αμερικανικών συμφερόντων».

Πηγή: Onetv.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από