Διαστάσεις έχει πάρει το θέμα της χρήσης του VAR, με πολλούς να αντιδρούν στην είσοδο της τεχνολογίας στο χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ροσέτι:

«Θέλουμε το VAR να επεμβαίνει μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει ένα ξεκάθαρο λάθος. Δεν θέλουμε το VAR να… διαιτητεύει τα παιχνίδια. Αν δεν συμβαίνει αυτό, είναι καλύτερο να ισχύει η απόφαση του διαιτητή στον αγωνιστικό χώρο» ανέφερε αρχικά για να συνεχίσει:

«Οποιοδήποτε μέρος του σώματος, εκτός των χεριών, που βρίσκεται πιο κοντά στην εστία σε σχέση με τη μπάλα και ανήκει στον τελευταίο αμυνόμενο παίκτη υποδεικνύεται οφσάιντ. Θεωρητικά, ένα χιλιοστό είναι αρκετό. Αν, όμως, χρειάζονται αρκετά λεπτά και πολλές γραμμές για να διευκρινιστεί αν υπάρχει οφσάιντ μερικών εκατοστών, τότε είναι καλύτερα να μην αλλάζει η απόφαση που ελήφθη μέσα στο γήπεδο».

«Το VAR απονέμει δικαιοσύνη, αλλά δεν θα πρέπει να αλλάζει το πνεύμα του αθλήματος και τη ροή του αγώνα. Αν έχει γίνει λάθος, δεν θα πρέπει να απαιτούνται περισσότερα από 27 δευτερόλεπτα για να διαπιστωθεί και να υποδειχθεί. Αν οι διακοπές είναι πολύ μεγάλες, αν χρειάζονται 10 ή 15 ριπλέι ή τέσσερις – πέντε διαφορετικές κάμερες, τότε προφανώς δεν είναι εξόφθαλμο λάθος, αλλά μια αντικειμενική ερμηνεία την οποία το VAR δεν χρειάζεται να διορθώσει» κατέληξε ο Ιταλός πρώην ρέφερι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από