Την Κυριακή έχει ντέρμπι. Το μεγαλύτερο του ελληνικού αθλητισμού. Ξέχωρα από την κατάσταση που βρίσκεται η κάθε ομάδα, όταν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται, σε οποιοδήποτε σπορ, πρόκειται για το γεγονός της ημέρας, της εβδομάδας.

Οι Πειραιώτες υποδέχονται τους Πράσινους το βράδυ της Κυριακής (19:30, novasports1HD), με αποτέλεσμα η κουβέντα για το σημαντικότερο παιχίδι της 17ης αγωνιστικής να είναι τουλάχιστον… περιττή.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του το βράδυ του Σαββάτου, με τον Πέδρο Μαρτίνς να προπονεί για τελευταία φορά τους παίκτες του, πριν την αναμέτρηση με την ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Η αποστολή που ανακοίνωσε ο Πορτογάλος τεχνικός είχε αρκετές επιστροφές, μια… μεγάλη, αλλά και μία σημαντική απουσία. Συγκεκριμένα, όπως αναμενόταν, οι Βαλμπουενά και Ποντένσε βρίσκονται κανονικά στη λίστα των 21 παικτών που συμπεριέλαβε στην αποστολή ο Μαρτίνς.

Στην οποία, όμως, βρίσκεται και ο Πάπε Αμπού Σισέ. Για πρώτη φορά μετά τις 18 Σεπτεμβρίου. Ημέρα του αγώνα με την Τότεναμ στο Φάληρο. Ημέρα που εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Μάλιστα, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Σισέ ήταν ο μοναδικός σκόρερ του Ολυμπιακού στο αντίστοιχο περσινό ντέρμπι μεταξύ των δύο «αιωνίων».

Αντίθετα, εκτός αποστολής έμεινε ο Βασίλης Τοροσίδης, που δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε όλη την εβδομάδα. Εκτός έμειναν επίσης οι τραυματίες Γκιγιέρμε, Σουντανί, Μπρούνο, Φορτούνης, αλλά και οι Μεριά, Μπρούνο Γκασπάρ.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: Σα, Αλέν, Τζολάκης, Ελαμπντελαουί, Μπα, Σισέ, Σεμέδο, Κούτρης, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπενζιά, Μπουχαλάκης, Λοβέρα, Χριστοδουλόπουλος, Ποντένσε, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας, Βαλμπουενά, Γκερέρο, Ελ Αραμπί.