Για τη σημασία του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Εξήγησε πόσο θετικό είναι για την Ελλάδα το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έχοντας στις αποσκευές του την υπογραφή του EastMed.

«Το ότι αύριο το πρωί ξεκινά ο πρωθυπουργός για να πάει στις ΗΠΑ για να συναντήσει στον πρόεδρο Τραμπ έχοντας στις αποσκευές του και την υπογραφή του EastMed από Ελλάδα – Κύπρο και Ισραήλ, νομίζω ότι δίνει στον πρωθυπουργό ένα σαφές προβάδισμα στο τι θα πάει να του πει και ένα πλεονέκτημα.

Γιατί τελικά, η Ελλάδα πάει να μιλήσει στην Ουάσιγκτον ως η χώρα της δημοκρατικής σταθερότητας στην περιοχή», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κάνει «πολυμερείς συνεργασίες με παραδοσιακούς εταίρους των ΗΠΑ, όπως το Ισραήλ, βρίσκεται στο ΝΑΤΟ, βρίσκεται στην ΕΕ, έχει ανακάμψει οικονομικά και σήμερα μπορεί να μιλάει με τους επενδυτές της wall street. Και βέβαια, έχοντας προτάξει πάντοτε το θέμα της υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου», επεσήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Αυτό όλο το πλαίσιο», πρόσθεσε, «καθιστά τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν αξιόπιστο συνομιλητή για τον Ντόναλντ Τραμπ και καθιστά την Ελλάδα έναν αξιόπιστο εταίρο για τις ΗΠΑ».