Η Σάρα Κράουνερ κάθεται σε ένα παράθυρο στο Παρίσι, παρατηρώντας την Πόλη του Φωτός. «Μπορώ να δω όλες αυτές τις υπέροχες αποχρώσεις του γκρι», λέει, γελώντας. «Αλλά σκέφτομαι, πού είναι το ροζ; Πού είναι το τυρκουάζ;!».

Η καλλιτέχνις, με έδρα το Μπρούκλιν, που έχει ζωγραφίσει στην Καλιφόρνια, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο χρώμα και στην αίσθηση που αυτό αφήνει σε όποιον το παρατηρεί.

Τα χρώματα κυριαρχούν στη δουλειά της με λαμπερές αγκαλιές και με μοναδικό αποτέλεσμα την τόνωση της διάθεσης.

Οι κατασκευές της είναι πρωτότυπες, δημιουργικές και οι τεράστιοι καμβάδες της περιλαμβάνουν ξεχωριστά ζωγραφισμένα μοτίβα από ύφασμα.

Η τελευταία της δουλειά είναι μία «ζωφόρος» μήκους επτά μέτρων από ζεστό ροζ, μαρόν και ναυτικό μπλε.

Βρίσκεται στο πρόσφατα ανακαινισμένο κατάστημα της Louis Vuitton στην οδό New Bond του Λονδίνου, που άνοιξε τις πύλες του τον Οκτώβριο του 2019 και είναι ένα από τα εννέα έργα τέχνης που ανέλαβε ο αρχιτέκτονας Πίτερ Μαρίνο για την αναβάθμιση της εικόνας του διάσημου οίκου μόδας στο λιανικό εμπόριο.

«Εκτιμώ ιδιαίτερα τη Louis Vuitton ως εμπορικό σήμα για ένα πράγμα, διότι πρόκειται για την τέχνη που ασχολείται με στόχο τα ρούχα – την προσοχή στη λεπτομέρεια, τη ραφή», δηλώνει η Σάρα Κράουνερ, της οποίας έργα της αποτυπώνονται σε μεταξωτές μαντίλες και σε δερμάτινα είδη του οίκου.

Το έργο για το κατάστημα του Λονδίνου ήρθε μετά από μια συνομιλία με τον Μαρίνο στη Νέα Υόρκη.

Η κλίμακα του νέου έργου της Σάρα Κράουνερ ήταν προτεραιότητα, σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα.

«Βρήκαμε ότι οι άνθρωποι αντιδρούν σε εντυπωσιακούς όγκους θέλοντας να περάσουν πολλές ώρες σε αυτούς τους χώρους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πίτερ Μαρίνο.