Αλγεινή εντύπωση σε όλον τον κόσμο προκάλεσε την εβδομάδα που πέρασε το βίντεο με τον Πάπα Φραγκίσκο να εκνευρίζεται και να χτυπάει το χέρι μιας γυναίκας που τον τράβηξε βίαια για να τον χαιρετήσει.

Υπενθυμίζεται ο ποντίφικας περπατούσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στην πόλη του Βατικανού και χαιρετούσε τους προσκυνητές.

Κάποια στιγμή θέλησε να απομακρυνθεί από το πλήθος, αλλά μια γυναίκα που ήθελε πολύ να τον αγκαλιάσει, του τράβηξε το χέρι.

Η απότομη αυτή χειρονομία φάνηκε να προκαλεί ενόχληση στον ποντίφικα, με αποτέλεσμα να της χτυπήσει ελαφρά το χέρι για να μπορέσει να φύγει.

Η συγγνώμη του Φραγκίσκου

«Κάποιες φορές χάνουμε την υπομονή μας. Ζητώ συγγνώμη για το κακό παράδειγμα που έδωσα χθες», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο ποντίφικας, με τον τρόπο αυτό, αναφέρθηκε στην γυναίκα η οποία το βράδυ της Τρίτης, κοντά στην φάτνη της πλατείας του Αγίου Πέτρου, τον τράβηξε με δύναμη από το χέρι για να τον χαιρετήσει. Ο Φραγκίσκος πόνεσε, και για να την επιπλήξει, με την σειρά του, την χτύπησε στο χέρι. Ένα αυθόρμητο συμβάν "εκτός προγράμματος", το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου, με εικόνες που μετέδωσε το ίδιο το Βατικανό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας δείχνει αποστροφή στις χειραψίες

Ωστόσο, η αποστροφή του Πάπα Φραγκίσκου στο να του αγγίζουν τα χέρια με οποιονδήποτε τρόπο, είχε εκδηλωθεί και κατά το παρελθόν, με ακόμα πιο χαρακτηριστικό τρόπο.

Σε μια επίσκεψή του σε ιταλική εκκλησία, τον Μάρτιο του 2019, ο Πάπας τραβάει απότομα το χέρι του όταν οι πιστοί θέλουν να φιλήσουν το δαχτυλίδι του.

Και τότε, είχε προκληθεί ανάλογος σάλος παγκοσμίως.

Το βίντεο, μάλιστα, προκάλεσε τόσο μεγάλο θόρυβο που το Βατικανό αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις.

«Ο Πάπας εξήγησε ότι ο λόγος που δεν ήθελε να του φιλήσουν το χέρι είναι απλά για λόγους υγιεινής. Όχι για τον ίδιο, βέβαια, αλλά για να εμποδίσει την μετάδοση μικροβίων από τον ένα πιστό στον άλλο, δια μέσου της επαφής με το χέρι του, όταν υπάρχουν ουρές με πιστούς. Ο ίδιος, προσωπικά, λατρεύει να φιλάει ανθρώπους», είχε πει τον περασμένο Μάρτιο ο διευθυντής επικοινωνίας της Αγίας Έδρας, Alessandro Gisotti.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από