Ο Φέντε Μπαρμπά είναι μια περίπτωση που ξεχώρισε ο Ίλια Ίβιτς στα πλαίσια των προσπαθειών για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής της ΑΕΚ. Ο Ιταλός στόπερ διαθέτει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που ψάχνει στην αγορά ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας και οι Κιτρινόμαυροι ασχολήθηκαν «ζεστά» με την υπόθεση.

Τα παραπάνω κάνουν την ΑΕΚ να κοιτάξει και αλλού για την ενίσχυση της αμυντικής της γραμμής. Η Ένωση δεν παρατά την υπόθεση Μπαρμπά, όμως με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί έχει στραμμένα τα μάτια της και σε άλλες λύσεις για τα μετόπισθεν. Στόχος είναι η συγκεκριμένη μεταγραφή να δρομολογηθεί το συντομότερο, την ίδια στιγμή που έρχεται στο προσκήνιο και το θέμα του χαφ.

Στην ΑΕΚ θέλουν να κλείσουν αυτές τις δύο μεταγραφικές εκκρεμότητες το συντομότερο, προκειμένου η ομάδα να ενισχυθεί στις θέσεις που πονάει περισσότερο και από εκεί και πέρα να μελετήσει με υπομονή και χωρίς βιασύνη τυχόν άλλα μεταγραφικά ζητήματα που θα πέσουν στο τραπέζι. Ζητήματα πάντως που μένουν στην αφάνεια προς το παρόν, αφού προτεραιότητα για την ΑΕΚ αποτελεί η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού αλλά και ενός χαφ πρώτης γραμμής.