Αγωνία επικρατεί για τους πέντε έλληνες ναυτικούς του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «Happy Lady», που έπεσαν θύματα απαγωγής από πειρατές στο Καμερούν.

Έχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες δίχως οι πέντε έλληνες ναυτικοί που βρίσκονται όμηροι να δώσουν σημάδια ζωής, με τις αρχές της χώρας μας να καταβάλουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η περιπέτεια να έχει αίσιο τέλος.

Οι πειρατές απήγαγαν οκτώ ναυτικούς -πέντε Έλληνες, δύο Φιλιππινέζους και έναν Ουκρανό.

Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό, καθώς και δύο δόκιμους, ηλικίας 20 και 21 ετών. Εκτός των πέντε Ελλήνων, στα χέρια των πειρατών βρίσκονται δύο Φιλιππινέζοι και ένας Ουκρανός.

«Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα»

Από πλευράς του ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την απελευθέρωσή τους.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, μιλώντας στο Open, η κυβέρνηση μέσω των συναρμόδιων υπουργείων Ναυτιλίας και Εξωτερικών βρίσκεται σε επικοινωνία με την ιδιοκτήτρια εταιρεία για να παρθούν πρωτοβουλίες.

Τόνισε πως το υπουργείο Ναυτιλίας κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεννόηση και με το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του «Happy Lady» για να γυρίσουν σώοι και αβλαβείς οι πέντε ναυτικοί.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει ζητήσει να γίνει ό,τι χρειάζεται για την απελευθέρωση των Ελλήνων, είχε ενημερωθεί για την υπόθεση από την πρώτη στιγμή.

Για την ώρα δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία των απαγωγέων και όπως τόνισε ο υπουργός ακόμα είναι νωρίς.

«Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά» λέει ο πατέρας του 27χρονου

Ο πατέρας του 27χρονου ομήρου μίλησε για την τελευταία επικοινωνία που είχε με το παιδί του, λίγη ώρα προτού πέσει στα χέρια των πειρατών στο Καμερούν.

«Κάθε μέρα μιλάμε, μέχρι και χθες (σ.σ. Δευτέρα) το βράδυ δηλαδή. Το παιδί θα επέστρεφε πίσω γύρω στα τέλη Μαρτίου. Ταξίδευε από τον Σεπτέμβριο του 2019, έχει κάνει και άλλα λιμάνια και αυτό ήταν το τελευταίο του τώρα. Η εταιρεία είναι πολύ καλή, της έχω εμπιστοσύνη πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Μάλιστα ο πατέρας αποκάλυψε πως χτύπησαν το καράβι οι πειρατές στο Καμερούν.

«Δεν έχει φρουρά το πλοίο, έχει μόνο δυο ναύτες και τον αξιωματικό υπηρεσίας που είναι ξάγρυπνοι, σαν φρουρά κατά κάποιον τρόπο…Δεν τους έπιασαν στον ύπνο. Εκεί γύρω γύρω έχει ψαρόβαρκες πολλές ήταν κοντά στη στεριά το καράβι, δεν μπορείς να υποψιαστείς ότι πλησιάζει μια βάρκα και έχει πειρατές μέσα».