Συνεχίζεται η επέλαση του χιονιά που σαρώνει τα τελευταία 24ωρα μεγάλο τμήμα της χώρα δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Λόγω της χιονόπτωσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, από το ύψος των διοδίων Αφιδνών, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας.

Αρκετοί είναι οι δρόμοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης. Σύμφωνα με την Τροχαία, κλειστή είναι η Λεωφόρος Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο. Κλειστή είναι και η επαρχιακή οδός Χανίων – Κισσού, από «Αγριόλευκες» Πηλίου, έως την Εθνική Οδό Βόλου – Ζαγοράς. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην επαρχιακή οδό του χιονοδρομικού κέντρου Μαινάλου – Βυτίνας.

Δείτε εδώ που είναι απαραίτητες οι αλυσίδες

Το πρωί ξεκίνησε πυκνή χιονόπτωση στην περιοχή της Θήβας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προκαλέσει κάποια προβλήματα.

Ήδη εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν παραταχθεί σε κρίσιμα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας από τα Οινόφυτα και το Σχηματάρι μέχρι και το Κάστρο, καθώς το κύμα της κακοκαιρίας πλήττει τη συγκεκριμένη περιοχή και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται να ενταθεί μέχρι το μεσημέρι.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της αστυνομίας, στην Βοιωτία οι οδηγοί θα χρειαστούν αλυσίδες για να κινηθούν από την Αράχοβα έως το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού και το χωριό Επτάλοφος, όπως επίσης και στο επαρχιακό δίκτυο του νομού.

Σε ό,τι αφορά την Εύβοια χρειάζονται αλυσίδες για όσους κινούνται από Χαλκίδα προς Αιδηψό και ιδιαίτερα από το 16ο έως το 47ο χιλιόμετρο, αλλά και στους δρόμους της κεντρικής Εύβοιας δηλαδή προς Κερασιά, Σέτα και Στρόπωνες, καθώς η χιονόπτωση εκεί και κυρίως ο παγετός έχουν προκαλέσει προβλήματα.

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου σε πολλές περιοχές

Σε ισχύ παραμένει και σήμερα το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ .Μαρίνα – Νέα Στύρα, Γλύφα – Αγιόκαμπος, Καβάλα Πρίνου – Θάσου, και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Όσοι πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Χθες, σε αρκετές περιοχές οι κάτοικοι, αλλά και οδηγοί, ταλαιπωρήθηκαν αρκετά εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης. Στον Ομαλό Κρήτης, επισκέπτες εγκλωβίστηκαν καθώς η ξαφνική χιονόπτωση απέκλεισε την περιοχή. Δεν υπήρχε τρόπος να φύγουν, όπως αναφέρει το hanianews καθώς μέσα σε λίγη ώρα το χιόνι έστρωσε τα πάντα και οι περισσότεροι όταν έφτασαν δεν είχαν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η «Ζηνοβία» έφερε και τον αποκλεισμό χωριών στον νομό Φωκίδας. Από την ισχυρή χιονόπτωση αποκλεισμένα έμειναν τα χωριά Διχώρι και Αρτοτίνα, ενώ αρκετά προβλήματα αντιμετώπισαν οι οδηγοί στην ορεινή πλευρά του νομού, καθώς δεν είχαν καθαριστεί έγκαιρα οι δρόμοι.

Η κυκλοφορία γίνονταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.