Το έθιμο που έχει επικρατήσει εδώ και δεκαετίες λέει ότι κάθε Χριστούγεννα κρεμάμε χριστουγεννιάτικες κάλτσες, κατά τον στολισμό του σπιτιού μας, στις οποίες μπαίνουν τα πρωτοχρονιάτικα δώρα που έχει ευχηθεί το κάθε μέλος της οικογένειας να λάβει από τον Άγιο Βασίλη.

Αυτό το μαιευτήριο στο Τέξας ξέρει πόση χαρά δίνει ο ερχομός ενός μωρού σε μια οικογένεια. Το ξέρει τόσο καλά που κάθε Χριστούγεννα εδώ και 50 χρόνια ακολουθεί ένα έθιμο: Στέλνει όλα τα νεογέννητα σπίτι τους μέσα σε χριστουγεννιάτικες κάλτσες ως τα καλύτερα δώρα που θα μπορούσε μια οικογένεια να λάβει.

Στο Methodist Children’s Hospital στο San Antonio του Τέξας σκαρφίστηκαν την πιο γλυκιά Χριστουγεννιάτικη ιδέα. Για να προσθέσει επιπλέον μια πινελιά χαράς, τώρα φορούν στα νεογέννητα Χριστουγεννιάτικα και ασορτί καπέλα.

Τόσο οι κάλτσες, όσο και τα καπέλα φτιάχνονται από μια εθελοντική ομάδα του ίδιου του νοσοκομείου που ονομάζεται Bluebirds. Πρέπει να πούμε όμως ότι αυτή δεν είναι η μόνη καλή πράξη της ομάδας. Οι ενέργειές τους είναι πολλές, καθώς οι εθελοντές βοηθούν τόσο το προσωπικό, όσο και τους ασθενείς του νοσοκομείου όλο το χρόνο.

Βλέποντας αυτό το έξυπνο παράδειγμα, κάποια άλλα νοσοκομεία της χώρας αποφάσισαν επίσης να υιοθετήσουν αυτή την παράδοση. Για παράδειγμα, το Mount Auburn Hospital έντυσε τα νεογέννητα για 12η χρονιά με Χριστουγεννιάτικες κάλτσες. Οι γονείς είναι αυτοί που φυσικά ενθουσιάζονται περισσότερο από την παράδοση και μάλιστα κρατούν για δεκαετίες μετά αυτές τις κάλτσες ως ενθύμιο.