Στην απελευθέρωση του σκάφους με μέλη του τουρκικού πληρώματος το οποίο είχαν κατασχέσει, το βράδυ του Σαββάτου, προχώρησαν οι δυνάμεις του στρατάρχη της Λιβύης, Χαλίφα Χάφταρ.

Ο Αχμάντ αλ-Μασμάρι, εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, δήλωσε ότι δεν βρήκαν όπλα στο πλοίο το οποίο φέρει σημαία της Γρενάδας, και το οποίο μετέφερε αλεύρι από τη Μάλτα στην αιγυπτιακή πόλη Αλεξάνδρεια.

Σύμφωνα με το Aljazeera, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του εκπροσώπου, το σκάφος κατασχέθηκε «επειδή εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Λιβύης χωρίς να λάβει άδεια».

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ, σε μια κίνηση που πυροδοτεί ακόμα πιο πολύ το πολεμικό κλίμα που υπάρχει στη Λιβύη, το κατέσχεσαν και το μετέφεραν σε λιμένα Λιβύης υπό τον έλεγχό τους για επιθεώρηση.

Μάλιστα, στη δημοσιότητα είχε δοθεί και ένα βίντεο που δείχνει να σταματούν το πλοίο και να ανακρίνουν τρία μέλη του πληρώματος, καθώς και φωτογραφίες με τα διαβατήρια τριών τούρκων υπηκόων.

Η κατάληψη του πλοίου είχε έρθει λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία έχει στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Λιβύη, κατά παράβαση του εμπάργκο πώλησης όπλων που έχει επιβάλει ο Οργανισμός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από