Στη φιλανθρωπική δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, στην οποία διανεμήθηκαν 7.500 δέματα αγάπης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε οικονομικά αδύναμους πολίτες, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου παρευρέθηκε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε περήφανος που «έχει δημιουργηθεί στον Πειραιά από την Αντιπεριφέρεια, τον Δήμο, τη Μητρόπολη, τον Ολυμπιακό και τους φορείς της πόλης, ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας».

Στη διανομή συμμετείχαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Νικοπολίδης.

Επίσης ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Νίκος Γαβαλάς, εκπροσωπώντας τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιά επιταγή εκ μέρους του, για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και αγάπη, τονίζοντας ότι η φιλανθρωπική δράση έχει γίνει πλέον θεσμός.

Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους ανθρώπους που συμβάλλουν στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, καθώς και στον Δήμο Πειραιά για τη στήριξή του.

Μώραλης: Ευκαιρία να βρεθούμε πιο κοντά σε όσους μάς έχουν ανάγκη

Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, τονίζοντας ότι τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που κυριαρχούν τα μηνύματα της πίστης, της ελπίδας και της αλληλεγγύης. «Είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε πιο κοντά σε όσους μάς έχουν ανάγκη», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Τόνισε ότι, είναι υπερήφανος ως Δήμαρχος που έχει δημιουργηθεί στον Πειραιά από την Αντιπεριφέρεια, τον Δήμο, τη Μητρόπολη, τον Ολυμπιακό και τους φορείς της πόλης, ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Επίσης, επεσήμανε ότι στη χώρα μας ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη ένα πιάτο ζεστό φαγητό, ένα παιχνίδι για τα παιδιά τους, ένα βιβλίο.

«Είμαστε όλοι ενωμένοι. Καταβάλλουμε προσπάθειες και συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στη στήριξη των συνανθρώπων μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Ποτέ δεν μπορείς να καλύψεις το σύνολο των αναγκών, όμως θα είμαστε πάντα δίπλα στην κοινωνία. Αυτό είναι το καθήκον μας, αυτό είναι το πιστεύω μας», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε ότι η πόλη, αλλά και οι Πειραιώτες είναι τυχεροί που έχουν έναν Μητροπολίτη τόσο δραστήριο και παρεμβατικό με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

«Είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν Ολυμπιακό τόσο ισχυρό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη που βοηθάει την πόλη. Όλοι μαζί έχουμε καταφέρει πολλά. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα στο μέλλον» τόνισε ο κ. Μώραλης στη συνέχεια.

«Ο κ. Μαρινάκης συνεχίζει να στηρίζει το έργο της Εκκλησίας»

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Νίκος Γαβαλάς, σε δήλωσή του, αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά της Πειραϊκής Εκκλησίας στην κοινωνία και τόνισε ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης υποστηρίζει έμπρακτα το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς όχι μόνο τις ημέρες των εορτών, άλλα όλο τον χρόνο.

«Ο κ. Μαρινάκης, όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και στο μέλλον θα συνεχίζει να στηρίζει το έργο της Εκκλησίας, επιστρέφοντας, με αυτόν τον τρόπο, την αγάπη του κόσμου προς τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας».