Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες έως την Κυριακή θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Έντονα αναμένεται να είναι τα φαινόμενα την Κυριακή στα δυτικά, στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, ενώ σημαντικά ύψη βροχής θα σημειωθούν στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στο Βόρειο Ιόνιο.

Στο χάρτη φαίνεται το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής από την Παρασκευή 20/12 έως και την Κυριακή 22/12/2019. Με κύκλο περικλείονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα, καθώς και τα μεγαλύτερα ποσά βροχής.

Παράλληλα, σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο και οι δυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο, όπου την Κυριακή η έντασή τους θα φτάνει τα οκτώ και τοπικά τα εννέα μποφόρ, δημιουργώντας ενδεχομένως προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Οι εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις ανέμων την Κυριακή 22/12/2019, φαίνονται στο παρακάτω χάρτη

Προσοχή απαιτείται, σύμφωνα με το EAA-meteo, στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στις περιοχές όπου αναμένονται φαινόμενα, ιδιαίτερα την Κυριακή στο μεγαλύτερο τμήμα της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, όπως απεικονίζεται στον προγνωστικό χάρτη φαινομένων του οδικού δικτύου.