Νέα μείωση  δημοτικών  τελών για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων  από τα καταστήματα για το 2020, αποφάσισε ομόφωνα χθες  το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, ύστερα από πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Η μείωση αυτή είναι της τάξης του 4%  και  κλιμακώνεται,  φτάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 20%, στις περιοχές, όπου τα καταστήματα έχουν πληγεί  οικονομικά,  λόγω των  έργων του ΜΕΤΡΟ  και του ΤΡΑΜ.

Συγκεκριμένα οι περιοχές αυτές, που η μείωση είναι μεγαλύτερη του 4%, είναι:

  • πλατεία Κοραή 20%
  • πλατεία Οδησσού  10%
  • πλατεία Παύλου Μπακογιάννη  10%
  • οδός Κολοκοτρώνη 10%
  • οδός Λουκά Ράλλη 10%
  • Ακτή Αλεξάνδρου Κουμουνδούρου (Μικρολίμανο) 7%.

Υπενθυμίζεται, ότι είχε προηγηθεί  μείωση 3% σε όλες τις κατηγορίες στους συντελεστές των Ανταποδοτικών Τελών για το 2020, με τη συνολική μείωση να ανέρχεται στο 13% στα δημοτικά τέλη τα τελευταία 5 χρόνια  στον Δήμο Πειραιά.

Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε μείωση δημοτικών τελών στους κοινόχρηστους χώρους, προκειμένου να στηρίξει την επιχειρηματικότητα στην πόλη η οποία έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Μώραλης ανέφερε, πως η μείωση 4% στα δημοτικά τέλη των κοινόχρηστων χώρων για το 2020 έρχεται σε συνέχεια των σημαντικών μειώσεων σε όλες τις κατηγορίες στους συντελεστές των Ανταποδοτικών Τελών στον Δήμο Πειραιά, που αγγίζει τα τελευταία χρόνια το 13%. Επιπλέον ο κ. Μώραλης επεσήμανε, πως για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε σημεία που έχουν επιβαρυνθεί λόγω έργων, η μείωση είναι ακόμη μεγαλύτερη, αγγίζοντας ακόμα και το 20%.

Κλείνοντας, υπογράμμισε πως η Δημοτική Αρχή, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου, στηρίζει έμπρακτα στο μέτρο των δυνατοτήτων της, τους δημότες και τις επιχειρήσεις του Πειραιά.

O αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης κατά την εισήγησή του, τόνισε μεταξύ άλλων, πως μετά τη μείωση των δημοτικών τελών και τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης, προχώρησε σε μείωση τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, σημειώνοντας πως  η μείωση αυτή είναι αποτέλεσμα δουλειάς και νοικοκυρέματος του Δήμου. Επιπλέον επεσήμανε: «Η μείωση των τελών είναι σημαντική και συμβάλλει στην ανάπτυξη της πόλης μας, καθώς βοηθώντας το εμπόριο συμβάλλουμε μεταξύ άλλων, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».