Νέο περιστατικό παρενόχλησης ελλήνων αλιέων από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη, στις 11 το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο βρίσκονταν τρία ελληνικά αλιευτικά σκάφη και όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία φουσκωτού της τουρκικής ακτοφυλακής τότε ενημέρωσαν το Λιμενικό Σώμα.

Στο σημείο έφτασε αρχικά ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος (Λ.Σ) και στη συνέχεια κατέφτασαν άλλα δύο μεγάλα σκάφη,  ωστόσο η «απάντηση» της τουρκικής Ακτοφυλακής ήταν να στείλει άλλα δύο μεγάλα σκάφη.

Οπως σημειώνουν πηγές του Λιμενικού, τελικά με ψύχραιμες κινήσεις και συνεννοήσεις έληξε το περιστατικό, ωστόσο οι έλληνες ψαράδες καταγγέλλουν πως το πλήρωμα του τουρκικού φουσκωτού τους κατέστρεψε τις τσαμαδούρες εκεί όπου βρίσκονταν τα παραγάδια τους.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχο περιστατικό με παρενόχληση έλληνα ψαρά από φουσκωτό σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής κατεγράφη και στην Κυριακή στη περιοχή της Καλολίμνου.

Σημειώνεται πως κάθε χρόνο αυτή τη περίοδο είναι σε εξέλιξη η λεγόμενη «ναυμαχία της τσιπούρας» μεταξύ ελλήνων και τούρκων ψαράδων στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, στην οποία εμπλέκονται και σκάφη της ελληνικής και τουρκικής Ακτοφυλακής.