Φωτογραφία-ντοκουμέντο από την στιγμή της σύλληψης του Δημήτρη Ινδαρέ και των γιων του δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Όπως φαίνεται στην εικόνα, ο σκηνοθέτης  και οι δύο γιοι του είναι δεμένοι πισθάγκωνα και περικυκλωμένοι από αστυνομικούς ΟΠΚΕ στην ταράτσα του σπιτιού τους στο Κουκάκι.

Στην φωτογραφία διακρίνεται και ένας αστυνομικός να κρατάει κάποια χαρτιά στα χέρια του και να στέκεται δίπλα στον Δημήτρη Ινδαρέ, ο οποίος με την σειρά του κοιτά τον γιο του που βρίσκεται και αυτός δεμένος στο πάτωμα.

Η φωτογραφία-ντοκουμέντο που δημοσίευσε ο ANT1, τραβήχτηκε το πρωί της Τετάρτης και μάλιστα λίγα λεπτά αφ΄ότου οι αστυνομικοί είχαν εισβάλει στο σπίτι της οικογενείας και είχαν συλλάβει τους τρεις άνδρες επειδή…. διαμαρτυρήθηκαν.

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι 9 συλληφθέντες

Σημειώνεται πως ελεύθεροι αφέθηκαν και οι εννέα συλληφθέντες από την ΕΛ.ΑΣ. κατά την τριπλή επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίων στο Κουκάκι.

Και οι εννέα ζήτησαν και έλαβαν αναβολή για τη δίκη τους ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για αύριο. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και γνωστός σκηνοθέτης με τους δύο γιους του οι οποίοι έχουν καταγγείλει «εισβολή» της αστυνομίας .

Την πρόθεσή τους να ασκήσουν μήνυση κατά των αστυνομικών που τους συνέλαβαν, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία, εξέφρασε ο βραβευμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και δύο γιοι του 23 και 26 χρονών, από τους οποίους ο ένας είναι ασκούμενος δικηγόρος.

Όπως δηλώνουν, δεν είχαν μια σχέση με τους καταληψίες, αρνούμενοι τις κατηγορίες που τους αποδίδει η ΕΛΑΣ για την κατάληψη της οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, όπως μεταδίδει το cnn.gr, ενώ καταγγέλλουν ότι κακοποιήθηκαν από τα ΜΑΤ.

Μήνυση κατά των αστυνομικών θα καταθέσει η οικογένεια – Καταγγέλλουν κακοποίηση

Την περάσπισή του έχει αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του Θοδωρή Μαντά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την Υπεράσπιση, η τετραμελής οικογένεια βγήκε στα παράθυρα του σπιτιού της (όπως και όλη η γειτονιά) για να δει τι γίνεται, όταν ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη στις 6:30 το πρωί.

Στη συνέχεια τους χτύπησαν το κουδούνι τα ΜΑΤ και τους ζήτησαν να περάσουν μέσα από το σπίτι τους στη διπλανή κατάληψη.

Το ένταλμα

Ο κ. Ινδαρές τους ρώτησε αν έχουν ένταλμα και αν παρίσταται εισαγγελέας και όταν οι αστυνομικοί απάντησαν αρνητικά, σύμφωνα με την Υπεράσπιση, ο κ. Ινδαρές δε τους επέτρεψε να μπουν, λέγοντάς τους να φέρουν ένταλμα για να τους επιτρέψει την είσοδο.

Λίγο μετά, η οικογένεια Ινδαρέ άκουσε ποδοβολητό στην ταράτσα του σπιτιού της. Ανέβηκαν και ο 4 επάνω (ο δύο γονείς και οι γιοι) όπου είδαν τα ΜΑΤ να βρίσκονται εκεί.

Προφανώς τα ΜΑΤ είχαν ανέβει από τη σιδερένια εξωτερική σκάλα της κατάληψης που εφάπτεται στην οικία Ινδαρέ. Κατά την Υπεράσπιση, τότε τα ΜΑΤ άρχισαν να χτυπούν βάναυσα τον πατέρα και τους δύο γιους, τους ακινητοποίησαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

Απειλές ότι θα την πετάξει από τη σκάλα

Στις διαμαρτυρίες της μητέρας, κατά την Υπεράσπιση πάντα, αστυνομικός απάντησε απειλώντας ότι «θα την πετάξει από τη σκάλα».

Αφού ο πατέρας και οι δύο γιοι είχαν ακινητοποιηθεί, εμφανίστηκε ο εισαγγελέας για να επιτηρήσει την αστυνομική έρευνα στην οικία Ινδαρέ μήπως βρεθούν καταληψίες -δεν βρέθηκε κανείς. Όταν τελείωσε η έρευνα, οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Οι συλληφθέντες βρίσκονται τώρα στο νοσοκομείο. Η αστυνομική προανάκριση τελείωσε και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.