Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ένας Ασημόγλαρος μπλεγμένος σε πετονιές και αγκίστρια πήγε μόνος του στο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων «Αλκυόνη» στην Πάρο αναζητώντας βοήθεια!

Ενδεικτικό είναι το ποστάρισμα των ανθρώπων του κέντρου περίθαλψης, οι οποίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν είδαν το τραυματισμένο πτηνό, με τις πετονιές και τα αγκίστρια, να τους πλησιάζει και να σταθμεύει στον εξωτερικό χώρο της «Αλκυόνης», όντας σε πολύ άσχημη κατάσταση, όπως διαπίστωσαν.

Οι ίδιοι διευκρίνισαν ότι ο συγκεκριμένος Ασημόγλαρος δεν είναι κάποιος από τους δεκάδες ανάπηρους ή υπό περίθαλψη γλάρους που φιλοξενούνται στην «Αλκυόνη»:

«Το πουλί σε πολύ άσχημη κατάσταση, μπερδεμένος σε πετονιά και αγκίστρια, έφτασε περπατώντας μέχρι την «Αλκυόνη» (ποιος ξέρει από πού ξεκινώντας), πέρασε κάτω από την κεντρική είσοδο και ζήτησε βοήθεια».

Ανάλογο περιστατικό στο παρελθόν «έχει συμβεί ακόμα τέσσερεις φορές (δύο φορές με Ασημόγλαρους και δύο φορές με Γερακίνες)».

Ο γλάρος είναι τραυματισμένος πολύ άσχημα, αλλά η περίθαλψή του αποτελεί για τους ανθρώπους του κέντρου περίθαλψης «ιερό περιστατικό» επειδή το πτηνό… τους εμπιστεύτηκε:

«Εμείς οι άνθρωποι δυσκολευόμαστε πολύ να αντιληφθούμε το εύρος της νοημοσύνης των ζώων, των δέντρων και των ίδιων μας των παιδιών.

»Ακόμα και όταν αυτή η νοημοσύνη δεν αφορά δυσνόητες μορφές για τους περισσότερους ανθρώπους, όπως η συναισθηματική νοημοσύνη και αφορά αυτή τη μορφή που έχουμε μάθει να «μετρούμε», τη μαθηματική νοημοσύνη.

»Στρέφουμε το βλέμμα μπροστά στη νοημοσύνη των ζώων, είτε από τυφλή άγνοια, είτε από φόβο ή ακόμα και από ζήλια.

»Μη μας θυμώσετε αν ομολογήσουμε πως εμείς στην «Αλκυόνη» όσα μπράβο κι αν ακούσουμε από τους ανθρώπους, οι στιγμές που αισθανόμαστε πραγματικά υπερήφανοι είναι αυτές που αντιλαμβανόμαστε την εμπιστοσύνη των ζώων.»