Φωτογραφία από τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στον μαντρότοιχο της Πανεπιστημιούπολης, απέναντι από το ΑΤ Ζωγράφου, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Στο εν λόγω σημείο οι αστυνομικοί εντόπισαν καλώδια και ρολόι, ενώ η συνδεσμολογία του μηχανισμού ήταν πλήρης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο μηχανισμός ήταν ενεργός και «θα μπορούσε να είχε προκαλέσει το θάνατο πολλών ανθρώπων».

Μέσα στον μηχανισμό εντοπίστηκε πυρίτιδα, καθώς επίσης και δεκάδες καρφιά, ενώ το ρολόι ήταν προγραμματισμένο ώστε η βόμβα να εκραγεί κανονικά και μάλιστα, μόλις λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό της.

Πηγή: protothema.gr

Σχεδίαζαν τυφλό χτύπημα – Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ

Η παρατηρητικότητα του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ζωγράφου πρόλαβε στο παρά πέντε ένα τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα που θα μπορούσε πέρα από ζημιές να έχει προκαλέσει και θύματα καθώς δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ, ενώ στη περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που διεξάγει έρευνα για το συμβάν αναμένοντας την ανάληψη ευθύνης για να διαπιστωθεί ποιοι κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Ως προς τα κίνητρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να σχετίζονται με τις επιχειρήσεις για εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων, την επιχείρηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο αλλά και τα κρούσματα αστυνομικής βίας πρόσφατα στα Εξάρχεια.

Οι αστυνομικοί μετά τα περιστατικά αυτά ανέμεναν επιθέσεις σε αστυνομικές υπηρεσίες ειδικά εκτός κέντρου Αθήνας όπου υπάρχει έντονη παρουσία αστυνομικών και για αυτό το λόγο είχαν ζητήσει από το προσωπικό να βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση.