Μήνυμα στήριξης στην ακριβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ έστειλε η Μισέλ Ομπάμα μετά τα ειρωνικά σχόλια που δέχτηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Μην αφήσεις κανέναν να μειώσει το φως σου. Όπως τα κορίτσια που συνάντησα στο Βιετνάμ και σε όλο τον κόσμο, έχεις τόσα πολλά να προσφέρεις σε όλους μας» έγραψε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στο Twitter.

Χωρίς να κατονομάζει τον Τραμπ, η Μισέλ Ομπάμα πρόσθεσε: «Αγνόησε τους αμφισβητίες και να ξέρεις ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε επευφημούν».

Η βράβευση, τα σχόλια Τραμπ και η «πληρωμένη» απάντηση της Γκρέτα

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία έχει εμπνεύσει χιλιάδες διαδηλωτές σε όλο τον κόσμο να ζητήσουν ενεργό δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ονομάστηκε πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time, κάτι που σχολιάστηκε από τον αμερικανό πρόεδρο.

«Τόσο γελοίο. Η Γκρέτα πρέπει να δουλέψει τα προβλήματα διαχείρισης θυμού και μετά να πάει σε μία παλιά καλή ταινία με κάποιον φίλο» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter «συγχαίροντας» την Τούνμπεργκ για την διάκρισή της.

«Χαλάρωσε Γκρέτα, χαλάρωσε!» πρόσθεσε.

Η απάντηση της Γκρέτα

Με τη σειρά της, η νεαρή ακτιβίστρια απάντησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ με έναν τρόπο που είχε κάνει και στο παρελθόν.

Αλλαξε την «περιγραφή» του λογαριασμού της στο Twitter χρησιμοποιώντας τα ακριβή λόγια του Τραμπ.

Αν επισκεφθεί κανείς το προφίλ της, θα διαβάσει το εξής μήνυμα: «Μια έφηβη που δουλεύει τα προβλήματα διαχείρισης του θυμού της. Επί του παρόντος χαλαρώνει και βλέπει μια παλιά καλή ταινία με ένα φίλο».