Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην Γκρέτα Τούνμπεργκ ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο λόγος; Επειδή ανακηρύχθηκε πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time.

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της νεαρής ακτιβίαστριας, τονίζοντας πως πρέπει να δουλέψει το πρόβλημα με τα νεύρα της.

Γελοία η επιλογή από το ΤΙΜΕ

«Πόσο γελοίο. Η Γκρέτα πρέπει να δουλέψει το πρόβλημα με τα νεύρα της και μετά να πάει να δει μία παλιομοδίτικη ταινία με κάποιον φίλο. Χαλάρωσε Γκρέτα, χαλάρωσε».

Πάντως η έκρηξη του δεν ήταν τόσο απρόσμενη, καθώς η νεαρή ακτιβίστρια επελέγη από το αμερικανικό περιοδικό επικρατώντας των άλλων πέντε φιναλίστ: του Ντόναλντ Τραμπ, της επικεφαλής των Δημοκρατικών του αμερικανικού Κογκρέσου Νάνσι Πελόζι, του αστεριού της ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών των ΗΠΑ, Μέγκαν Ραπίνο, του πράκτορα της CIA που προειδοποίησε για το τηλεφώνημα μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η αποκάλυψη του οποίου οδήγησε στη διαδικασία παραπομπής του Ρεπουμπλικανού προέδρου, και των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ.

Η σχέση μίσους Τραμπ-Γκρέτα

Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που ο ένας εκφράζει την αντιπάθειά του για τον άλλον, καθώς πριν λίγους μήνες η Γκρέτα ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, γεγονός βέβαια που την έκανε πηγή έμπνευσης  για 4 εκατ. ανθρώπους.

«Πώς τολμάτε; Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική ηλικία μου με τα κενά λόγια σας», είχε πει οργισμένη η  Γκρέτα Τούνμπερκ  σε ομιλία της στον ΟΗΕ εκτοξεύοντας τότε βέλη και στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος της είχε απαντήσει λέγοντας απλώς πως είναι ένα «πολύ χαρούμενο και γλυκό κορίτσι».

Τότε μάλιστα η απάντηση της Τούνμπεργκ είχε έρθει με έμμεσο τρόπο. Η Σουηδέζα είχε επιλέξει για την απάντησή της το Τwitter, τον αγαπημένο τρόπο επικοινωνίας του Τραμπ.

Ετσι, άλλαξε το σύντομο βιογραφικό του λογαριασμού της, στο οποίο έγραψε ακριβώς την φράση του Τραμπ. «Ενα πολύ χαρούμενο κορίτσι που ανυπομονεί για ένα λαμπρό και υπέροχο μέλλον».