H Mercedes-Benz αναφέρει, ότι, η νέα GLA είναι το όγδοο μοντέλο που προστίθεται στην τρέχουσα γενιά των κόμπακτ αυτοκινήτων. Η νέα γενιά, με πιο δυναμική εμφάνιση, ψήλωσε – 1,61 μέτρα το τελικό της ύψος – φέρει πιο ψηλή θέση οδήγησης, και πλέον, η νέα χωροταξική «μελέτη» έφερε περισσότερο χώρο για τους πίσω , κυρίως, επιβάτες.

Τα μοντέλα 4MATIC περιλαμβάνουν το πακέτο μηχανικού εξοπλισμού Off-road στον βασικό εξοπλισμό, το οποίο περιλαμβάνει ένα πρόσθετο πρόγραμμα οδήγησης, λειτουργία υποβοήθησης οδήγησης σε κατηφόρα και μία off-road προβολή κινούμενων εικόνων στην οθόνη πολυμέσων, καθώς και μία ειδική λειτουργία φωτισμού για εκτός δρόμου οδήγηση σε συνδυασμό με τους προβολείς MULTIBEAM LED.

Το νέο μοντέλο είναι πληθωρικό και στα συστήματα υποβοήθησης. Μεταξύ αυτών η λειτουργία αλλαγής κατεύθυνσης, η λειτουργία λωρίδας έκτακτης ανάγκης, το σύστημα για τη λειτουργίας προειδοποίησης αποβίβασης, που ειδοποιεί τον οδηγό όταν προσεγγίζουν ποδηλάτες ή οχήματα, και ένα σύστημα προειδοποίησης όταν ανιχνεύονται πεζοί κοντά σε διαβάσεις.

Νέο είναι και το εσωτερικό του με το σύστημα infotainment MBUX με διαισθητικό χειρισμό να κερδίζει τις εντυπώσεις, καθώς και το σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING. Ο οδηγός θα ενημερώνεται  από την εντελώς ανεξάρτητη μονάδα οθονών, η οποία διατίθεται σε τρεις παραλλαγές: δύο οθόνες 7 ιντσών (17,78 cm), μία οθόνη 7 και μία 10,25 ιντσών (26 cm) και στην έκδοση ευρείας οθόνης με δύο οθόνες 10,25 ιντσών .

Η ενημέρωση γίνεται ακόμη πιο πλήρης με την έγχρωμη οθόνη Head-up, και συμπληρώνεται από την εξαιρετική πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα, το λογισμικό που  μαθαίνει και το σύστημα φωνητικών εντολών που ενεργοποιείται με τη φράση «Hey Mercedes».

Η GLA παράγεται στο Rastatt (Γερμανία), στο Hambach (Γαλλία) και στο Πεκίνο για την τοπική αγορά της Κίνας.

Θα προσφέρεται με πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Συγκεκριμένα, εξοπλίζεται με τους τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, οι οποίοι εξελίχθηκαν εξολοκλήρου για τη νέα έκδοση της σειράς compact μοντέλων Το πιο μικρό μοτέρ, 1.33 λίτρων για την έκδοση GLA 200, που υπόσχεται κατανάλωση από 5,6 λίτρα! Στην κορυφή, μεταξύ άλλων εκδόσεων, η Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC!

Η νέα GLA θα κάνει το ντεμπούτο της στην Ευρώπη την άνοιξη του 2020.