Το να έχετε σχέση με παντρεμένο, είναι κάτι που σίγουρα δεν περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα μιας σωστής μονογαμικής σχέσης. Για να μην βασανίζεστε άδικα εφόσον επιλέξατε να εμπλακείτε σε μια τέτοια σχέση, καλό είναι να αποδεχθείτε κάποιες αλήθειες. Εχουμε και λέμε:

Εμπιστοσύνη

Πρέπει να εξετάσετε αν μπορείτε πραγματικά να τον εμπιστευθείτε. Εάν ένας άνδρας που είναι σε γάμο έχει μια εξωσυζυγική σχέση, γνωρίζετε ότι είναι ικανός να σας εξαπατήσει.

Μπορεί και την συγκεκριμένη περίοδο να μην είστε ή μοναδική γυναίκα που βγαίνει παράλληλα. Από τη στιγμή κιόλας που δεν δείχνει διατεθειμένος να χωρίσει και κυρίως δεν βρίσκει χρόνο για να τον μοιραστεί μαζί σας ενώ στην πραγματικότητα έχει ελεύθερο χρόνο, μάλλον θα πρέπει να μπείτε σε σκέψεις.

Προτεραιότητα

Δεν πρέπει να είστε στην αναμονή. Σκεφτείτε τη σχέση σας με αυτόν τον άνθρωπο. Τι σας προσφέρει; Σας είναι αρκετό αυτό; Μήπως χάνετε τον χρόνο σας μαζί του;

Δεν είστε η πρώτη του προτεραιότητα. Ούτε θα είστε και ποτέ η προτεραιότητά του. Ανεξάρτητα από το πόσο μπορεί να προσπαθήσει να σας πείσει για το αντίθετο, εάν είστε το τρίτο πρόσωπο, δεν είστε ο αριθμός 1 στη λίστα προτεραιότητας. Η σύζυγός του είναι, ειδικά αν έχουν και παιδιά.

Χωρισμός

Ο τρόπος με τον οποίο μιλάει για τη σύζυγό του μπορεί να σας πει πολλά γ’ αυτόν και την… σχέση σας. Μιλάει με σεβασμό για τη σύζυγό του; Εάν όχι, πώς πιστεύετε ότι εσάς σας σέβεται; Μάλλον δεν πρόκειται να τη χωρίσει για εσάς.

Πολύ λίγοι άνδρες αφήνουν τις συζύγους τους για την γυναίκα με την γυναίκα με οποία διατηρούν παράλληλη σχέση, και είναι μικρές οι πιθανότητες να είστε η εξαίρεση που αποδεικνύει τον κανόνα. Το διαζύγιο είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση και υπάρχουν πολλά που θα κρατήσουν έναν άνδρα σε ένα γάμο, ανεξάρτητα από το πόσο δυστυχισμένος ισχυρίζεται ότι είναι σε αυτόν.

Η κατάστασή σας

Η σχέση με παντρεμένο είναι εκ των πραγμάτων μια… περίπλοκη ενδεχομένως κι επικίνδυνη κατάσταση, από την άποψη ότι μπορεί να σας ανακαλύψει η γυναίκα του και να εμπλακείτε σε… μπελάδες. Οσο κι αν… ο κίνδυνος να σας ερεθίζει εγκεφαλικά και σεξουαλικά καλό είναι να αναρωτηθείτε για όλα αυτά, καθώς και για το τι περιμένετε από μια τέτοια σχέση.

Μπορείτε να δεχθείτε ότι πρόκειται για μία… προσωρινή κατάσταση;  Μήπως το σεξ είναι η μοναδική κόλλα της σχέσης σας.  Μπορείτε να αρκεστείτε σε αυτό;

Εσείς γίνατε το τρίτο πρόσωπο σε ένα ζευγάρι επειδή κάποιος σας άνοιξε την πόρτα. Η ευθύνη βαραίνει πρώτα εκείνον, ο οποίος μάλλον ξέχασε ποιος είναι και τις υποχρεώσεις του, εκτός κι αν ήταν ξεκάθαρος μαζί σας. Αλλά και πάλι εσείς τι θέλετε και τι μπορείτε να αντέξετε;