Συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα είχε στην Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Πόλη, προκειμένου να μετάσχει στην Διάσκεψη του Ανώτατου Επιπέδου του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας για τις Επενδύσεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ο κ. Ράμα συνομίλησε με τον κ. Ερντογάν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας στο Ντολμάμπαχτσε, διήρκησε μιάμιση ώρα, ενώ δεν παρέστησαν δημοσιογράφοι.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ηγετών βρέθηκε ο πρόσφατος φονικός σεισμός στην Αλβανία που κόστισε τη ζωή σε 51 ανθρώπους.

Μετά το σεισμό, ο κ. Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι η χώρα του θα συνδράμει την Αλβανία με την κατασκευή 500 κατοικιών.

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα διαχρονικά επιχειρεί να προσεταιριστεί τις μουσουλμανικές κοινότητες των Βαλκανίων ως τουρκικές.

Όσον αφορά την Αλβανία, υπάρχει στενή σχέση μεταξύ των δύο χωρών. Η Τουρκία διατηρεί μεγάλη στρατιωτική βάση στη νότια Αλβανία, συχνά προβαίνει σε δωρεές εξοπλισμού προς αυτή, ενώ, χρηματοδοτεί την ανέγερση του μεγαλύτερου τεμένους στην κεντρική πλατεία των Τιράνων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από