Το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 υπερασπίστηκε με σθένος ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συνδέοντας τη θέση του αυτή με την κλιμάκωση και αναβάθμιση της τουρκικής επιθετικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στον απόηχο της Συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στη επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «υπαρκτές απειλές περικυκλώνουν τη χώρα μας».

Υποστήριξε ακόμα ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν διέρρευσε ότι παγώνουν οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Την επιχειρησιακή ανάγκη αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 επισήμανε ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος υπερτονίζοντας την κρισιμότητα της περιόδου λόγω της εντεινόμενης προκλητικότητας της Τουρκίας.

«Προτιμώ να χάσω τον ύπνο μου»

«Θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον σε μια εξεταστική επιτροπή, παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα για να αναβαθμίσω τα αεροπλάνα μας με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες για επαύξηση της ετοιμότητα σ' αυτόν τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος δίνοντας έμφαση στην ανάγκη επιχειρησιακής αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Υπογράμμισε δε, ότι «τώρα πρέπει να αναβαθμιστούν οι Eνοπλες Δυνάμεις, τώρα είναι η ώρα και όχι αύριο» ενώ συμπλήρωσε ότι απαιτούνται επιπρόσθετες ενέργειες στον τομέα των εξοπλισμών αναφέροντας χαρακτηριστικά την αγορά τορπιλών για τα υποβρύχια και την συντήρηση φρεγατών.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος διέψευσε τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέρρευσε ότι παγώνουν οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία τονίζοντας: «Η πολιτική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν εκφράζεται με διαρροές αλλά με επίσημες τοποθετήσεις»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από