Πανικός επικράτησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι όταν ξέσπασε φωτιά στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace που βρίσκεται στη λεωφόρο Συγγρού στο ύψος του Νέου Κόσμου.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 11.54 και αμέσως στο σημείο έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

To One Channel πήγε πρώτο στη φωτιά και κατέγραψε αποκλειστικά πλάνα.

Η φωτιά ξεκίνησε από χώρο όπου υπάρχει μικρή κουζίνα στον 1ο όροφο και επειδή όλα τα παράθυρα ήταν κλειστά με εξαίρεση αυτά στον 6ο όροφο οι καπνοί που έβγαιναν από εκεί έδωσαν αρχικά λανθασμένη εικόνα πως η πυρκαγιά είχε προκληθεί στον συγκεκριμένο όροφο.

Πυροσβέστες απεγκλώβισαν τρία άτομα που βρίσκονταν στο κλιμακοστάσιο και είχαν φοβηθεί λόγω των καπνών και άλλα δυο άτομα από τον 7ο όροφο με ειδικό κλιμακοφόρο όχημα. Και τα πέντε μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία καθώς ανέφεραν πως αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Από τα άτομα που απεγκλωβίστηκαν, τρία διακομίστηκαν στο Αττικόν. Μία 24χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη λόγω εισπνευστικού εγκαύματος, μία 32χρονη με σοβαρά αναπνευστικά και ένας 25χρονος με κατάγματα.

Εργαζόμενοι του ξενοδοχείου μιλώντας στo in.gr ανέφεραν πως δεν είδαν φωτιά, αλλά έντονους καπνούς να βγαίνουν από τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τα όσα μας είπε εργαζόμενη του ξενοδοχείου, όσες καθαρίστριες βρίσκονταν στον 6ο όροφο είχαν βγει στα παράθυρα προσπαθώντας να αναπνεύσουν εξαιτίας των πυκνών καπνών.

Ευτυχώς η πυροσβεστική αντέδρασε άμεσα, απεγκλωβίζοντας και τα πέντε άτομα, ενώ οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου ακολούθησαν κατά γράμμα τους κανονισμούς σε περίπτωση φωτιάς, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί άμεσα ο χώρος.

Σημειώνεται πως η  φωτιά έσβησε στις 12.20 προκαλώντας υλικές ζημιές σε δυο δωμάτια ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν στο σημείο έως τις 15.30 για να ερευνήσουν κάθε χώρο του ξενοδοχείου προκειμένου να εξακριβωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος εγκλωβισμένος αν και δεν υπάρχει τέτοια αναφορά.

Στη περιοχή βρίσκεται και κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος του Πυροσβεστικού Σώματος που ερευνά τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.

Ερευνάται το ενδεχόμενο του εμπρησμού και γι’ αυτό εστάλη η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού προκειμένου να προχωρήσει σε επιτόπια αυτοψία.