Σάλος έχει προκληθεί στην Ιταλία μετά από δηλώσεις ακροδεξιού πολιτικού ο οποίος υποστήριξε ότι ο Ιησούς δεν ήταν… Ιουδαίος.

Τα σχόλια του ιταλού πολιτικού, ο οποίος είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Τεργέστης, αφορούσαν την υπόθεση μιας 89χρονης επιζήσασας του Ολοκαυτώματος, η οποία πρόσφατα τέθηκε υπό αστυνομική προστασία, έπειτα από εκατοντάδες αντισημιτικά μηνύματα μίσους.

Η ίδια έχει εκλεγεί μέλος της ιταλικής Γερουσίας, ενώ συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Τους τελευταίους μήνες, όμως, έχει καταστεί στόχος διαδικτυακών απειλών, οι οποίες στρέφονται ακόμη και εις βάρος της ζωής της. Στο πλαίσιο αυτό, αρκετές ιταλικές πόλεις έσπευσαν να της απονείμουν τον τίτλο του Επίτιμου Πολίτη.

Ευθεία σύγκρουση στο δημοτικό συμβούλιο

Όταν το επίμαχο ζήτημα ετέθη και στο δημοτικό συμβούλιο της Τεργέστης, ο Τουάτς απασφάλισε, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση.

«Θα ήθελα με χαρά αυτή την ωραία μικρή γιαγιά για τσάι, έχω μεγάλο σεβασμό γι’ αυτήν» δήλωσε ο Τουάτς στη συνέλευση. «Αλλά ως κάποιος που είναι βαθιά Καθολικός, ήμουν μπερδεμένος και προσβεβλημένος επειδή είπε ότι ο Ιησούς ήταν Εβραίος – ενώ για μένα ήταν ο Υιός του Θεού».

«Κύριε Τουάτς, ο Ιησούς ήταν Εβραίος. Το λέει η Βίβλος» απάντησε την επόμενη ημέρα η εφημερίδα «La Repubblica», ασκώντας κριτική στον ακροδεξιό πολιτικό.

Αντιδράσεις στα social media

Το βίντεο έγινε viral και προκάλεσε αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα στην Ιταλία, τα οποία επιτίθενται στον ιταλό πολιτικό για την εξτρεμιστική ιδεολογία του.

Ήταν προσβεβλημένος επειδή η Λιλιάνα Σέγκρε αποκάλυψε σε αυτόν ότι ο Ιησούς ήταν Εβραίος» λέει ένα tweet. «Αναρωτιέμαι τι θα συμβεί όταν θα ανακαλύψει ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει».

Ένας δεύτερος πρόσθεσε: «Αυτοί οι άνθρωποι λένε ότι θέλουν να υπερασπιστούν τις χριστιανικές μας ρίζες, αλλά δεν γνωρίζουν καν από πού προέρχονται αυτές οι ρίζες».