Πριν από εννέα χρόνια στις 9 Δεκεβρίου 2011 ο Αη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα στο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον Μύλο των Ξωτικών.

Από αύριο Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, τα παλιά φουγάρα και οι μηχανές παίρνουν μπροστά για να φτιάξουν όσα περισσότερα γλυκά για τους μικρούς και μεγαλύτερους επισκέπτες,  οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σειρά εκδηλώσεων και να λάβουν μέρος σε ποικίλες δράσεις, με κύριο συστατικό (τι άλλο;) τη μαγεία των Χριστουγέννων!

Οπως κάθε χρόνο θα λειτουργήσουν κι εφέτος Το σπίτι του Άι Βασίλη, Το Νεραϊδόσπιτο και το Μαγεμένο Δάσος, Ο Φούρνος των Ξωτικών, Το Ταχυδρομείο των Ξωτικών, Το Σοκολατένιο Εργοστάσιο, Το Βασίλειο των Ζαχαρωτών, Το Βασίλειο των Παιχνιδιών και άλλα πολλά.

Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 19.00.

Οι περιπέτειες του Καρυοθραύστη σε ένα ονειρικό ταξίδι στα 4 μαγικά βασίλεια μαζί με την μικρή Κλάρα, ζωντανεύουν επί σκηνής, σε ένα φαντασμαγορικό θέαμα γεμάτο Χριστουγεννιάτικη Μαγεία. Μια παραμυθένια τελετή που θα φωτιστεί από πολύχρωμα βεγγαλικά κι υπόσχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Ο Μύλος των Ξωτικών θα λειτουργεί καθημερινά 10 π.μ. με 10 μ.μ. έως και τις 6 Ιανουαρίου.

«Σας περιμένουμε, για να ζήσουμε και φέτος μοναδικές στιγμές στο Μύλο των Ξωτικών», αναφέρει ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Τρικάλων.

Ενδεικτικές εικόνες από τις προετοιμασίες ανοίγματος του Μύλου των Ξωτικών.