Νέο κλητήριο θέσπισμα προκειμένου να δικαστεί στις 8/1/2020 από το τριμελές πλημμελειοδικείο  για υποθέσεις  κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών έλαβε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης μαζί με τους Παπαδόπουλο Λεωνίδα, Παπαδόπουλο Ηλία (Κίνημα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”) και τον Μαυρομμάτη Αντώνη κατηγορούνται ότι παραβίασαν 21 άρθρα του Ποινικού Κώδικα.

Μεταξύ των κατηγοριών κατά του κ. Λαφαζάνη και των υπολοίπων (κατηγορίες που η ιστοσελίδα iskra.gr, η οποία πρόσκειται στον ίδιο τον κ. Λαφαζάνη χαρακτηρίζει ανυπόστατες) περιλαμβάνεται η παρεμπόδιση πλειστηριασμών, η φθορά ξένης περιουσίας, η διατάραξη κοινής ειρήνης, η άσκηση βίας, βιαιοπραγίες κατά αστυνομικών, και επικίνδυνες σωματικές βλάβες που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή αστυνομικών.

Η ιστοσελίδα iskra χαρακτηρίζει τις κατηγορίες ως χαλκευμένες και ψευδέστατες.

«Πολιτικοί και νομικοί κύκλοι τόνιζαν στην Iskra ότι για πρώτη φορά, ίσως, στην μεταπολίτευση έχουν “στηθεί” σειρά από καθαρές πολιτικές δίκες σκοπιμότητας που έχουν στόχο να προασπίσουν τις τράπεζες για να κλιμακώσουν την αρπακτική επιδρομή τους σε σπίτια, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μαγαζιά και λαϊκά περιουσιακά στοιχεία» αναφέρει το δημοσίευμα.