Φυλάκιση 4 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για τη συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος του Ηλία Σταύρου, ο οποίος ήταν πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής και μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Αντίθετα, το Δικαστήριο αθώωσε τον Νίκο Μιχαλολιάκο καθώς το επίδικο διάστημα βρισκόταν προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού και δεν αποδείχθηκε πως γνώριζε τις αναρτήσεις.

Η μήνυση αφορά σε αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής το 2014 μετά την κατάθεση του κ. Σταύρου στην ανακριτική, διαδικασία με συκοφαντικό όπως καταγγέλλει περιεχόμενο σε βάρος του.

Σήμερα ωστόσο από την πλευρά της υπεράσπισης των Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη υποστηρίχθηκε στο Δικαστήριο ότι η ιστοσελίδα ανήκε σε άλλο τρίτο πρόσωπο, ο οποίος εμφανιζόταν ως σχεδιαστής της ιστοσελίδας.

Από την πλευρά του ο Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε κάθε σχέση με την ιστοσελίδα, τη διαχείριση της και τις επίμαχες αναρτήσεις.