Ενώ στην Ιταλία έγινε υποχρεωτική η τοποθέτηση ειδικού συστήματος για να μην ξεχνιούνται παιδιά μέσα στα αυτοκίνητα, μια μητέρα στην Αυστραλία κατηγορείται για δολοφονία, αφού τα δύο παιδιά της βρέθηκαν νεκρά στο όχημά της, στο οποίο είχαν αναπτυχθεί υψηλές θερμοκρασίες.

Τα δύο παιδιά, ηλικίας ενός και δύο ετών, βρέθηκαν νεκρά από αξιωματικούς στο Κουίνσλαντ το περασμένο Σάββατο 23/11, ωστόσο δεν έχει γίνει σαφές πόση ώρα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Να σημειωθεί πως το όχημα ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι της οικογένειας. Τα δύο κορίτσια εκτέθηκαν σε υπερβολική ζέστη, δήλωσε αστυνομικός. Οι θερμοκρασίες όταν ανακαλύφθηκαν τα παιδιά στο όχημα, σε μια πόλη κοντά στο Μπρίσμπεϊν, ήταν περίπου 31 βαθμοί Κελσίου.

Η 27χρονη μητέρα τους, Kerri-Ann Conley, 27 ετών, είναι το πρώτο πρόσωπο που κατηγορείται για δολοφονία σε μια τέτοια υπόθεση αφότου το Κουίνσλαντ επέκτεινε νομικά τον ορισμό της δολοφονίας συμπεριλαμβάνοντας διάταξη για «απερίσκεπτη συμπεριφορά και αδιαφορία, που επιφέρει τον θάνατο».

Η μητέρα κατηγορείται επίσης για κατοχή ναρκωτικών.

Η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ, Αναστασία Παλασέι, αναφερόμενη στους θανάτους των παιδιών τους περιέγραψε ως την «απόλυτη τραγωδία».

Αρκετοί κάτοικοι της πόλης αφήνουν λουλούδια και σημειώματα στη μνήμη των παιδιών, έξω από το σπίτι τους.

Mε πληροφορίες από BBC,  Sky και Nine News.