Με τεχνικά προβλήματα πραγματοποιήθηκε, σήμερα Τρίτη, άσκηση για σεισμό και τσουνάμι στην Κω, με τους υπεύθυνους της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να τονίζουν ότι θα δρομολογηθεί η αντιμετώπισή τους.

Άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, στο νησί της Κω.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Tsunami Last Mile» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συμμετείχαν μαθητές από δημοτικά σχολεία και από το Ιπποκράτειο Λύκειο της Κω.

Το σενάριο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, προέβλεπε σεισμό και στη συνέχεια προειδοποίηση για τσουνάμι, μέσω των πινακίδων έγκαιρης προειδοποίησης που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στο νησί.

Στη διάρκεια της άσκησης διαπιστώθηκαν τεχνικά προβλήματα, με τον αξιολογητή Ανδρέα Αντωνάκο από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να δηλώνει ότι θα ακολουθήσει η έκθεση, προκειμένου να επιλυθούν.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, παρατήρησε ότι αυτός είναι και ο λόγος των ασκήσεων, να καταγραφούν δηλαδή τα ενδεχόμενα προβλήματα και να αποφεύγεται η καλλιέργεια του φόβου στους κατοίκους, αλλά και στα παιδιά, καθώς όλοι πρέπει να είναι ενημερωμένοθ για το τι πρέπει να πράξουν σε μία τέτοια περίπτωση.

Δείτε το βίντεο από την άσκηση: