Ο «Τσιτσιφάστ» με μια επιβλητική εμφάνιση διέλυσε με 2-0 σετ τον Ρότζερ Φέντερερ (6-3, 6-4) και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό των ATP Finals, που διεξάγονται στο Λονδίνο.

Ο Ελληνας τενίστας δεν φοβήθηκε τον Βασιλιά του παγκοσμίου τένις. Δεν «τυφλώθηκε» από τη λάμψη του στέμματός του και δεν αγχώθηκε από τον… πανικό που έκαναν οι χιλιάδες οπαδοί του Ρότζερ Φέντερερ που βρέθηκαν στην «O2» Arena.

Επαιξε το τένις του, δεν ξέφυγε στιγμή από το πλάνο του, ξεδίπλωσε στο κορτ το πλούσιο ταλέντο του και μαγικούς πόντους έφτασε σε μια τεράστια νίκη. Μια εμφάνιση, αντάξια των τεράστιων ικανοτήτων του 21χρονου τενίστα, που δείχνει έτοιμος για την κούπα!

Μια μαγική, αψεγάδιαστη, επιβλητική, εμφάνιση, που έκανε ακόμα και τη σύζυγό του Ρότζερ Φέντερερ, Μίρκα Βάβρινετς, να είναι σε απόγνωση. Το βλέμμα της κατά τη διάρκεια του αγώνα τα έλεγε όλα για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο κορτ.

Από τη μία ο «Στέφος» σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του να κυριαρχεί στο κορτ και να βγάζει το ένα μαγικό χτύπημα μετά το άλλο και από την άλλη ο Ελβετος να είναι στα σχοινιά και να παλεύει για το θαύμα της ανατροπής.

Το παιχνίδι όμως δεν μπορούσε να γυρίσει. Ηταν αδύνατο. Ο Στέφανος δεν υπήρχε καμία περίπτωση να χάσει την πρόκριση. Και το έδειξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με την τεράστια κλάση του, τα μοναδικά backhand, που θα ζήλευε και ο ίδιος ο Φέντερερ.

Το 6-3, 6-4, ήρθε απλά για να σφραγίσει και τυπικά την τρομερή εμφάνιση – πρόκριση του Στέφου. Ενας τενίστας, που πήγε ως το απόλυτο αουτσάιντερ στο Λονδίνο και δείχνει έτοιμος για τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα του. Μια τεράστια επιτυχία όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό. Πλέον, περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι του Ντομινίκ Τιμ με τον Σάσα Ζβέρεφ. Οι δύο τενίστες θα παίξουν απόψε το βράδυ στις 22:00 στον άλλον ημιτελικό και ο νικητής θα αντιμετωπίσει αύριο, Κυριακή, τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό των ATP Finals.