Μια ασυνήθιστη ιδέα είχε μια δασκάλα μπαλέτου στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Η Έριν Λι, βλέποντας μπαμπάδες των μαθητριών της να τις πηγαινοφέρνουν στη σχολή, αλλά και να ενδιαφέρονται για τα μαθήματα των κοριτσιών και συχνά να προσπαθούν να τις βοηθήσουν στις φιγούρες τους, είχε την ιδέα να τους συμπεριλάβει στην τάξη.

Όταν έκανε την πρώτη κρούση σε ορισμένους από τους πατεράδες ήταν αρνητικοί, ωστόσο δύο χρόνια μετά πολλά άλλαξαν, όπως διαπιστώνει κάποιος βλέποντας βίντεο που δημοσιοποίησε η δασκάλα και ιδιοκτήτρια της σχολής χορού Echappe Dance and Arts στα social media.

Το εν λόγω βίντεο πολύ γρήγορα έφτασε να μετρά δεκάδες χιλιάδες κοινοποιήσεις, ανάμεσά τους και από πολλούς διάσημους όπως οι Κρίστεν Στιούαρτ και Τζένιφερ Γκάρνερ.

«Πολλοί μπαμπάδες μας δεν… σου γεμίζουν το μάτι ότι μπορούν να είναι τέλειοι μπαμπάδες επειδή π.χ. έχουν τατουάζ ή φορούν ανάποδα το καπέλο τους, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι ωραίο που μπορούμε μέσα από την πλατφόρμα μας να αλλάξουμε λίγο την γνώμη του κόσμου», είπε η Έριν Λι, μιλώντας στο BBC.

«Το σκεφτήκαμε πριν από περίπου δυο χρόνια, τους ρωτήσαμε, «τι θα λέγατε να χορέψετε;» και είπαν όχι. Ήταν δύσκολο να τους πείσουμε. Δυο χρόνια μετά, έχουν αφοσιωθεί πλήρως στα μαθήματα και δεν θα φανταζόσουν ποτέ πως οι συγκεκριμένοι μπαμπάδες θα έπαιρναν μέρος σε κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε η δασκάλα χορού.

Αναφερόμενη στα κορίτσια, προσέθεσε πως είναι πολύ ενθουσιασμένα όταν είναι παρόντες οι μπαμπάδες του, επειδή «προφανώς ξέρουν περισσότερα από εκείνους οπότε είναι κατενθουσιασμένες αφού γίνονται δασκάλες για λίγο. Φτιάχνουν τα πόδια του μπαμπά τους, την στάση του, απολαμβάνουν την στιγμή. Είναι πολύ ωραίο», προσθέτει η ίδια.

Μιλώντας  στο «Good Morning America» για τη συμμετοχή του στα μαθήματα ένας από τους μπαμπάδες, τόνισε ότι αυτό που θέλησε να δείξει στην κόρη του «είναι πως πρέπει να ζεις και να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα. Για μένα δεν υπάρχει κανένας δισταγμός. Αξίζει να είμαι εκεί για την κόρη μου και να την υποστηρίζω».

Με στοιχεία από το BBC.

https://www.instagram.com/p/B4p16DtBBqK/?utm_source=ig_web_copy_link