Στο… μάτι του κυκλώνα έχει μπει ο Κώστας Σλούκας μετά την απόφασή του να αρνηθεί να κρατήσει το πανό στη μνήμη του Κεμάλ Ατατούρκ.

Το πανό έγραφε «θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό», με έλληνα διεθνή να είναι ο μόνος που δεν το κρατάει.

Φυσικά το βίντεο έγινε viral με τους φίλους της Φενέρ να «ξεσηκώνονται» και να κάνουν διάφορα άσχημα σχόλια κάτω από την σχετική ανάρτηση της ομάδας στο twitter.

Το όνομα του Σλούκα βρέθηκε ταχύτατα στα πρώτα θέματα των ειδήσεων των τουρκικών ΜΜΕ.

Δεν είναι κάτι που δεν είχε συνηθίσει ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, αφού στην Τουρκία είναι ιδιαίτερα αγαπητός, ενώ η αγωνιστική του παρουσία είναι εξαιρετική.

Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που είδε το όνομά του να… φιγουράρει για λόγους ιδιαίτερα αρνητικούς.

Μάλιστα, τα τελευταία νέα τα τελευταία νέα από την Κωνσταντινούπολη να αναφέρουν ότι η διοίκηση της Φενέρ (υπό την πίεση μεγάλης μερίδας των οπαδών της) ζήτησε έγγραφες εξηγήσεις από τον αθλητή εν είδει απολογίας, καθώς ο πρόεδρος Αλί Κοτς και το διοικητικό συμβούλιο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο με το συγκεκριμένο θέμα.

Μια τέτοια είδηση δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά προς το παρόν, τη στιγμή που διαρροές από τον κύκλο του παίκτη αρνούνται ότι υπήρξε ποτέ κρούση στον έλληνα διεθνή.

«Πυροσβέστης» ο Ομπράντοβιτς

Το μόνο σίγουρο είναι πως το κλειδί για το… πάγωμα των όποιων αντιδράσεων να κρατά ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει θέση δημοσίως.

Θεωρείται βέβαιο, ωστόσο, πως η ανάρτηση του βοηθού του, Ερντέμ Τσαν, ο οποίος κάλυψε πλήρως τον έλληνα άσο, έγινε με τις ευλογίες του.

Ο προπονητής της τούρκικης ομάδας προσπαθεί, όπως είναι αναμενόμενο να κρατήσει ίσες αποστάσεις, αφού γνωρίζει ότι πρόκειται για ένα θέμα ιδιαίτερα ευαίσθητο για τους Τούρκους.

Πάντως, θεωρείται βέβαιο πως αν χρειαστεί θα παρέμβει ανοιχτά και ο ίδιος για να κλείσει μια και καλή το συγκεκριμένο θέμα, αφού το καλό της ομάδας είναι πάνω από όλα.

«Έχω μεγάλο σεβασμό για τη χώρα και την ομάδα»

«Έχω μεγάλο σεβασμό για τη χώρα και την ομάδα. Είμαι εδώ πέντε χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα δεν συνέβη ενσυνείδητα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν το συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή» είπε αναφερόμενος στο συμβάν ο Σλούκας.

«Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και πόσο έχω παλέψει γι’ αυτή την ομάδα. Βρίσκομαι στην ομάδα και τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια και παλεύω γι’ αυτές. Δεν ανέχομαι να πιστεύουν πως δεν έδειξα σεβασμό. Υπάρχει μία σημαντική ιστορία πίσω απ’ αυτή τη χώρα και τη γνωρίζω. Πάντα το σέβομαι αυτό. Ναι, είμαι Έλληνας, αλλά βρίσκομαι είμαι εδώ κάθε μέρα και παλεύω για τη Φενέρ, που εκπροσωπεί την Τουρκία» συμπλήρωσε.